Päevakäpp: küülik Miki unistab oma kodust

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

Eesti Loomakaitse Selts otsib uut kodu küülikule nimega Miki, kes on üks ütlemata tore lemmikloom. Mikit eristab teistest küülikutest huvitav omadus: nimelt meeldib talle süles istuda. Ta naudib inimeste seltskonda lausa nii väga, et võib ise vahel sülle hüpata. 

Mikil on kurb minevik. Ta elas koos inimestega, kellele sõprus alkoholiga osutus tähtsamaks, kui aastaringselt väliaedikus elav küülikupoiss, kes ootas seltsi ja inimese tähelepanu.

Õnneks märkas Miki kehva olukorda loomakaitse seltsi vabatahtlik, kes küsis omanikelt luba Miki ära võtta ning see oli päev, mis muutis küüliku elu. Miki viidi kõigepealt hoiukodusse kosuma, kus tal tuli lõigata pikka aega kasvanud küüned ning turgutada tema seedimist, millele ühekülgne toit oli liiga teinud.

Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

Õige küülikutoit, vitamiinid ja hoolitsus tõid välja Miki armastava poole, mida aastaid üksinda aedikud elanud küülikupoisil ei olnud kuidagi võimalik väljendada. Miki suutis hoiukodu ära võluda oma süles istumise lembusega, kuid ta ongi tore ja rõõmsameelne sõber, kes saab hästi läbi ka laste ja koertega. Kui Miki toas vabalt jooksma lasta, meeldib talle mängida tagaajamist, ta ei hammusta ega ole muul moel kuri. Miki väike salasoov on, et tema tulevases kodus võiks olla küülik või mõni teine pisem lemmikloom ees ootamas, kellega kiiresti sõbraks saada, aga Miki on nõus olema ka pere ainuke lemmik. Kassidega küülikupoiss kahjuks kokku elama ei sobi.

Miki lemmiktoit on porgand ja õun, aga söögi koha pealt Miki endale suuri piiranguid ei sea – ta sööb hea meelega kõike, mis küülikutele sobilikku menüüsse kuulub. Miki on kastreeritud.

Kui see sõbralik pikk-kõrv sinu südame tugevamalt põksuma pani, siis lisainfot küüliku kohta saab küsida aadressilt info@loomakaitse.ee või telefonilt 55 513 492 (tööpäeviti kell 9-17). Kui tundsite Mikis ära oma uue pereliikme, täitke loomasoovija ankeet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles