Reinuvader tegi Saaremaa laudas korralikku hävitustööd

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News Agency

Möödunud nädalal murdis rebane Saaremaal Leisi alevikus asuvas majapidamises 12 kana, teist sama palju kodulinde on veel teadmata kadunud. 

Leisi elanik Gät Kallas, kelle kanalas rebane laastamistööd tegi, ütles, et koerad küll haukusid öösel, kuid nad arvasid, et naabrid sõidavad ringi ega läinud välja vaatama. Hommikul leidsid nad aga laudast rebase, kes polnud ilmselt arvestanud asjade sellise käiguga, kirjutab Saarte Hääl.

Kui laudas tuli põlema pandi, ronis rebane kärmelt mööda palkseina üles ja Kallase sõnul jäi reinuvaderi tabamine seekord koera hooleks. 

Rebase tapatööst kokkuvõtteid tehes selgus, et umbes 40-pealisest kanakarjast oli kohapeal maha murtud 12 kana ja vähemalt kümme kana oli kadunud. Gät Kallase sõnul olid kadunud üsna erilised kanad – karvaste jalgadega, siidikana, pärlkana ja lisaks ka kalkun. 

Pikemalt loe Saarte Häälest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles