Kraavist leitud koera elu ei õnnestunud päästa

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Varjupaikade MTÜ/facebook

Varjupaikade MTÜ andis täna õhtul sotsiaalmeedias teada, et vaatamata väikestele edusammudele oli Taebla lähistelt kraavist leitud koer saanud autoavariis nii tõsiseid vigastusi, et tema seedeelundid ja erituselundkond ei suutnud funktsioone taastada ning kannatuste vältimiseks aitasid kiirabikliiniku arstid koera parematele jahimaadele. 

Suure tõenäosusega oleks õnnetus jäänud toimumata, kui koera poleks peetud vabakäiguloomana. Nõue, et koer peab jalutamise ajal olema rihma otsas, pole välja mõeldud pelgalt loomaomanike kiusamiseks. 

Varjupaikade MTÜ postituses on kirjas, et nad andsid endale aru, et raskelt vigastatud koer ei pruugi sellest olukorrast välja tulla, kuid loo avalikustamisega anti koerale vähemalt võimalus, sest ilma heade inimeste abita poleks nad saanud koerale parimat võimalikku abi pakkuda. 

«Oma elu viimastel päevadel tundis Arts tõelist hoolimist ja hellust nii kiirabikliiniku arstide kui hoiukodu poolt. Kindlasti tundis ta ka seda tohutut heade soovide laviini loomasõprade poolt,» seisab postituses. 

Artsi ravi tarbeks annetati 3852.69 eurot, lisaks veel telefoni teel tehtud annetused. Kiirabikliiniku arve oli 660 eurot. Artsi ravi jaoks annetatud ülejäänud raha eest aidatakse teisi abivajavaid loomi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles