Kassipojad aitavad USAs presidendivalimiste stressi leevendada

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika psühholoogide liidu (APA) andmetel tekitavad presidendivalimised ameeriklastele väga palju stressi. APA viis läbi küsitluse, millest selgus, et enam kui pooled täiskasvanud tunnevad poliitika tõttu stressi.

Maine'i osariigis Portlandis pakutakse aga inimestele võimalust stressi leevendada imearmsate kassipoegade abil. Ameeriklastel on kombeks koguneda kokku ja vaadata presidendivalimiste debatte ning ühest «vaatamispeost» võttis osa ka üheksa kassipoega, kellega vaatajad said debati jälgimise ajal tegeleda, edastab necn.com.

«Kassid olid eraldi ruumis ja inimesed said käia nendega tegelemas,» rääkis varjupaiga esindaja. «Iga soovija sai paar minutit kassipoegadega mängida ja neid kaisutada.»

See on kindlasti üks moodus, kuidas stressi vähendada. APA soovitas neil inimestel, kes tunnevad valimiste tõttu ärevust ja stressi, jälgida vähem meediaväljaandeid ja vältida poliitikat puudutavaid vestlusi nii palju kui võimalik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles