Kertu Jukkum: Panter tuli, et võita mu süda ja jääda minuga

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertu Jukkum Pantriga.
Kertu Jukkum Pantriga. Foto: Erakogu

Eelmisel laupäeval avaldasime Sandra Vabarna loo sellest, kuidas kass nimega Em tema ellu ilmus. Täna räägib TV3 avalike suhete juht Kertu Jukkum, kes on Panter ja kust ta tuli.

Lemmiku nimi/nimed: «Kuigi mul on kodus pidevalt hoiulisi varjupaikadest ning tänavalt – nii koeri kui kasse –, on päris isiklikuks lemmikuks vaid Panter. Nimi sai valitud vastavalt välimusele ja iseloomule. Ta on tõeline Panter.»

Lemmiku vanus: «Minu juurde saabudes oli ta 2-nädalane, tänaseks kaheaastane.»

Lemmiku tõug: «Kodukassi tõug.»

Panter
Panter Foto: Erakogu

Kuidas lemmiklooma leidsite? «Panter saabus mu juurde hoiule Viljandi loomade varjupaigast. Terve kamp oli toona mu juures ravil ja turgutusel, kuniks leidsin neile päriskodud. Panter aga tuli, et võita mu süda ja jäädagi minuga. See on üks mu elu õigemaid otsuseid.»

Kas omanik valib lemmiklooma või vastupidi? «Loomad on erinevad ja inimesed on erinevad. On loomi, kes ühe inimesega klapivad ja teisega mitte. Pantriga tekkis äratundmine kohe ja kuigi talle toona elulootust eriti ei antud, lubasin, et kui Panter väljub võitlusest eluga, saab temast minu parim sõber. Näen temas tänulikkust iga päev.»

Miks just kass? «Armastan koeri sama palju, kuid elustiil ei luba täna koera võtmist. Kunagi aga kindlasti ja kahtlustan, et pigem mitu kohe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles