Loomaaed kogus inimestelt kokku 3000 liitrit värvijääke

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna loomaaed kogus Vivacolori algatusel suvel inimestelt kokku 3000 liitrit kasutuskõlblikke sise- ja välisvärve.

«Kogutud värvijääkidega plaanitakse üle värvida kõigepealt mitmed siseruumid. Kevadel võõpame üle ka elevanditorni ja pealtvaatajate tribüüni,» kommenteeris loomaaia peaaednik Hannes Maripuu. «Kogutud värvid annavad loomaaia välimusele uue ja värske hingamise. Oleme kõikidele värvijääkide annetajatele väga tänulikud.»

Vivacolori esindaja Meelis Tarto sõnul annetasid inimesed värve meelsasti. «Kogumiskampaania osutus väga edukaks. Kokku kogusime umbes 2000 liitrit sisevärve ning 1000 liitrit välisvärve. Hea meel oli näha, et loomaaia jaoks värvide annetamine oli inimestele oluline eesmärk, millele kaasa aidata,» sõnas Tarto. «Juunis toimus loomaaias ka Vivacolori värvipäev, mille raames värviti vabatahtlike abiga üle loomaaia aedu ja pinke,» lisas Tarto. 

Värvijääkide kasutuskõlblikkust kontrollis projekti algataja Vivacolor. «Usume, et värvijääkide toomine Bauhofi kauplustesse oli inimeste jaoks lihtne ja mugav moodus anda remondist alles jäänud värvijäägid taaskasutusse,» ütles Tarto. «Kontrollisime omalt poolt ka kogutud värvijääkide kasutuskõlblikkust. Õnneks oli valdav enamus toodud värvijääkidest hea kvaliteediga ning täiesti kasutatavad.»

Vivacolor pälvis värvikogumiskampaania ja värvimispäeva korraldamise eest Loomaaia Aasta Sõbra tiitli. Tiitel antakse organisatsioonile või eraisikule, kes on oma tegevusega oluliselt kaasa aidanud loomaaia arengule.

Värvijääkide kogumise kampaaniat plaanitakse korrata ka järgmisel aastal. Tallinna loomaaed, Vivacolor ja Bauhof tänavad kõiki annetajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles