Oktoober on musta kassi kuu

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Varjupaikade MTÜ tähistab oktoobris juba kolmandat aastat musta kassi kuud, mille vältel saab kõikidest varjupaikadest Viljandis, Pärnus, Võrus, Valgas, Virumaal, Läänemaal ning Tallinnas võtta musta kassi ilma tavapärase loovutustasuta. 

Oktoober ja Halloween annavad põhjuse pöörata erilist tähelepanu neile nõiduslikele mustadele iludustele, kes varjupaikades kodusid ootavad. Paljud inimesed seostavad endiselt musta kassi ebaõnne ja nõidusega, Varjupaikade MTÜ eesmärk on tõestada, et neist kassidest saavad suurepärased lemmikud, kes kogu perele rõõmu toovad.

Miks võtta kass varjupaigast? Sellepärast, et kõik varjupaikades kodu ootavad täiskasvanud kassid on kiibitud, vaktsineeritud, steriliseeritud/kastreeritud – seega ei ole uuel omanikul muret soovimatult sündinud pesakondade pärast ja looma kadumise korral on võimalik kiibi alusel kodu taas üles leida.

«Möödunud aasta oktoobris leidsid endale kodu 170 kassi, kellest 50 olid meie varjupaikades oodanud üle 100 päeva, seega õigustab kampaania traditsiooniks muutmine end igati,» nendib Triinu Priks, Varjupaikade MTÜ tegevjuht. «Kindlasti ei loovuta me loomi enne, kui oleme veendunud, et inimese soov on tõsine ja ta on loomale valmis kodu pakkuma mitte ainult oktoobrikuus, vaid pikkadeks aastateks», kinnitab ta. 

Musta kassi kuu kampaanias osalejate pildid on väljas Varjupaikade MTÜ veebilehel ning sealt on võimalik jälgida kodu-uudiseid. Silma tasub peal hoida ka Varjupaikade MTÜ Facebooki-lehel. 

Foto: Varjupaikade MTÜ
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles