Riik, kus pole ühtegi hulkuvat koera

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MARKUS SCHREIBER/AP

Väidetavalt on maailmas vaid üks riik, kust ei leia ühtegi hulkuvat koera. Vihjeks võib öelda, et see riik asub Euroopas ja selle riigi elanikud armastavad jalgrattaga sõita.

Õige vastus on Holland. Kuidas on Hollandil aga õnnestunud see, et tänavatel pole ühtegi hulkuvat koera? New York Posti andmetel on põhjuseid mitu. Esiteks on Hollandis seadusega sätestatud see, et loomapiinajad pannakse vangi.

Teine oluline põhjus on see, et Hollandis viiakse sageli läbi kampaaniaid, mille raames saavad koeraomanikud oma lemmikloomi tasuta kastreerida või steriliseerida. Tänu sellele ei pea koeraomanikud tegelema kutsikatega, kelle tulekuks nad sugugi valmis polnud.

Kolmandaks, Hollandis on puhtatõulised koerad kõrges hinnas, kuna seadusega on kehtestatud neile kõrged maksud. Sellest tulenevalt võtavad inimesed rohkem lemmikuid varjupaikadest.

Tuleb tunnistada, et Hollandis elavatel koertel on tõesti hea elu ja teised riigid võiksid Hollandi eeskuju järgida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles