Kokad päästsid ookeanist hirmunud känguru

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Theo Allof/Picture Alliance/Moodboard/Scanpix

Üks känguru läks Lõuna-Austraalias korraks end vette kastma, kuid olukord muutus niivõrd ohtlikuks, et loomake ei saanud ise enam kaldale ja kaks meest pidid teda päästma minema.

Pealtnägijate sõnul oli känguru mööda rannaäärt hüpanud ja seejärel läinud vette. Ta ujus umbes 30 minutit, kuid avastas siis, et ei suuda ise kaldale tagasi ujuda. Seda märkasid kaks rannas olnud kokka, Jeff Della-Mina ja Dan Marshall, kes otsustasid kiiresti loomale appi tõtata, kirjutab The Dodo.

Kokad üritasid 20 minutit looma kaldale lähemale meelitada, lõpuks õnnestus neil siduda känguru ümber köis, millega nad said ta edukalt kalda poole juhtida. Selleks hetkeks oli loomake juba üsna väsinud ega jaksanud enam meestele vastupanu osutada.

Kaldale jõudes köhis känguru vett välja ja randa jõudnud loomakaitsjad panid talle tekid ümber, et loomake saaks sooja. Loomaarst tegi talle ka kiire ülevaatuse. Õnneks polnud ta viga saanud ja sai peagi oma teed minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles