USA pommikoerad põrusid lennujaamades tehtud testides

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SWOAN PARKER/REUTERS

USAs pandi kümnes erinevas lennujaamas proovile pommikoerad, kuid kahjuks põrusid koerad neile välja mõeldud testides.

Uudistekanal NBC News avaldas kahtlust, kas koeri treenitakse ikka piisavalt, et nad oleksid lennujaamas võimalikult ärksad ja suudaksid turvalisust tagada. Testide tulemusi uurides selgus, et kahe ja poole aasta jooksul tehti koertele kokku 402 erinevat testi ja 52 testis koerad põrusid, edastab Daily Mail.

Kui mõned koerad ei suutnud üldse pommi üles leida, siis teised panid tööle valealarmi, mille korral võib lennujaamas toimuda ebavajalik evakueerimine. Kõige rohkem põrumisi esines Los Angelese Internationali lennujaamas.

Pommikoerad, kes ei soorita lennujaamateste edukalt, ei saa lennujaamades töötada enne, kui nad pole teste veatult ära teinud. Transpordi turvalisuse amet, kelle haldusalasse pommikoerad kuuluvad, selgitas, et põrumine ei ole ebatavaline ja kuna neil on koertele kõrged nõudmised, jätkavad nad treeninguid seni, kuni koerad on suutelised testid ära tegema. Lisaks koera treenimisele on oluline seegi, et koera juhtiv inimene oskaks lugeda koera erinevaid märguandeid, seega tuleb ka koostööd parandada. 

USA transpordi turvalisuse ametil on 320 treenitud koera, kes töötavad lennu- ja rongijaamades, umbes 140 koera on treenitud ka selleks, et inimesi nuusutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles