Ametnikud ja loomakaitsjad tihendavad koostööd

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Veterinaar- ja Toiduamet ning Eesti loomakaitseorganisatsioonide esindajad otsustasid eilsel kohtumisel edaspidi süstemaatilist koostööd teha, et parandada sel viisil loomadesse suhtumise kultuuri ja loomakaitseseaduse järelvalvet.

«Ühiselt ei tegutse me edaspidi ainult üksikjuhtumeid lahendades, vaid pöörame tähelepanu ka suuremale pildile ja arutame läbi kogu loomakaitsesüsteemi tugevad ja nõrgad kohad,» selgitas MTÜ loomade eestkoste organisatsiooni Loomus juhataja Kadri Taperson. «Kindlasti suhtleme omavahel edaspidi tihedamalt, osaleme ühiselt seadusloomes, vaatame üle erinevate sihtgruppide koolitusvõimalused ja teostame kampaaniad,» rääkis Taperson. 

Veterinaar- ja Toiduameti peadirektor Indrek Halliste sõnul tõstatusid kohtumisel olulised loomakaitse valdkonnaga seotud teemad, mille parendamise võtmekoht peitub süsteemses koostöös loomakaitseorganisatsioonide ja VTA vahel. «Leppisime kokku, et edasise koostöö fookus saab olema eelkõige ühisel selgitus- ja ennetustööl,» sõnas Halliste.

Kohtumisel Veterinaar- ja Toiduametiga osalesid MTÜ Loomus, Loomade Nimel, Varjupaikade MTÜ, MTÜ Kasside Turvakodu, MTÜ Kassiabi ja Eesti Loomakaitse Selts. Kohtumine toimus loomakaitseorganisatsioonide koostöövõrgustiku projekti raames eesmärgiga tihendada loomakaitsjate ja ametnike koostööd. Koostöövõrgustiku projekti toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles