Viis asja, mis lemmikloomadele üldse ei meeldi

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi mõnikord oleks tore kuulda, mida lemmikloom mõtleb või soovib, ei saa nad end sõnades väljendada. Aga sellegipoolest näitavad loomad, mis neile meeldib ja mis mitte.

Camp Bow Wow eksperdid on pühendanud palju aega loomade tundmaõppimisele, et osata tõlgendada nende käitumist, eriti neis olukordades, kus loomad puutuvad kokku inimestega. Järgnevalt on välja toodud viis asja, mida inimestele meeldib teha, kuid mis lemmikloomadele ei meeldi, kirjutab PopSugar.

1. Lemmiklooma kallistamine. Sulle meeldib seda teha, aga ekspertide sõnul tunneb lemmikloom sel hetkel, et ta on lõksus ja see tekitab temas hirmu.

2. Lemmiklooma ootamatu äratamine. Mõtle nüüd hoolikalt, kas sulle endale meeldib, kui keegi sind järsku üles ajab? Ilmselt mitte. Eksperdid selgitasid, et mida vanemaks koerad saavad, seda sügavamalt nad kipuvad magama ja kui koera ootamatult äratada, ei pruugi ta sellele hästi reageerida.

3. Muutused. Muutused võivad lemmikloomale stressi tekitada ja tal võib esineda käitumisprobleeme. Näiteks koerad võivad hakata rohkem asju närima, haukuma või muul moel ootamatult käituma. Kui vähegi võimalik, ürita muutusi vältida. See kehtib nii kodu kui ka näiteks lemmiklooma päevakava kohta.

4. Segaste signaalide andmine. Camp Bow Wow ekspertide sõnul saadavad omanikud koertele tihtilugu segaseid signaale käitumise osas ja koer ei oska sellele reageerida. Kui sa ei taha, et koer hüppaks, siis sa ei tohiks teda pärast hüppamist paitada, sest muidu jääb koerale mulje, et see meeldib sulle.

5. Uued inimesed. Lemmikloomadel võib kuluda aega enne, kui nad suudavad uute inimestega kohaneda, seega ära eelda, et lemmik tuleb külalisi rõõmsalt tervitama. Koera jaoks võib see olla hirmutav, kui tema koju tulevad võõrad inimesed. Kodu on tema turvatsoon ja uusi inimesi võiks lemmikule tutvustada pigem kodust väljas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles