Vihmametsadest püütud linde ja loomi müüakse kalli raha eest lemmikuteks

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: HO/REUTERS

Kujuta ette lindu, kes ühel hetkel lendab rõõmsalt vihmametsas ringi, ent järgmisel hetkel on ta puuris ning lendab stressi tõttu edasi-tagasi. Just nii läks ühe linnuga, kes rööviti Costa Rica vihmametsast müümise eesmärgil.

Kümme vihmametsast röövitud lindu jõudsid hiljuti kohaliku loomakaitse seltsini. Linnud olid ära kistud oma kodudest vihmametsas ja pandud puuridesse. Loomakaitse seltsi eksperdi sõnul võib ühe linnu hinnaks mustal turul olla kuni 300 dollarit ehk 267 eurot, kirjutab The Dodo.

«Nüüd õpivad need linnud uuesti lendama ja hakkavad taas jõudu koguma,» sõnas loomakaitse seltsi esindaja John Merritt. 

Costa Ricas keelati vihmametsades elavate loomade ja lindude püüdmine 2013. aastal. Ent metsikuid loomi püütakse endiselt selleks, et neid lemmikloomadeks maha müüa. Costa Rica Juan Santamaria lennujaama töötajad teavad juhtumeid, kus vihmametsast toodud linnud on peidetud jaki sisse õmmeldud salataskutesse. Ekspertide sõnul on aga loomade ja lindude smugeldajad ääretult nutikad ning suudavad isegi lennujaamas olevaid masinaid üle kavaldada.

Hiljuti smugeldajate käest päästetud kümnele linnule ehitatakse spetsiaalseid aedikuid, kus linnud saavad taastuda enne, kui nad tagasi loodusesse lastakse. Üks lind oli juba paar päeva pärast kättesaamist niivõrd hea tervise juures, et loomakaitsjad otsustasid ta loodusesse lasta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles