Laudas elanud koera kasukas kaalus 15 kilogrammi

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koer nimega Lazarus elas laudas, mille ukse ees oli nii palju mustust ja väljaheiteid, et koer ei pääsenud sealt tükk aega välja. Tema karvkate oli kasvanud nii lopsakaks, et Lazaruselt maha aetud kasukas kaalus koguni 15 kilogrammi.

Koertesalongi töötaja, kes Lazaruse kasuka maha ajas, sõnas, et karvkatte järgi võiks öelda, et koer oli üsna pikka aega laudas elanud. Koerast teavitas loomakaitsjaid naaber, kes tundis koera pärast muret, kuna koeraomanik oli väga haigeks jäänud. Eelmisel nädalal külastasid loomakaitsjad koeraomaniku kodu ja päästsid koera laudast välja. Seejärel aeti koera massiivne kasukas maha ja tänu sellele muutus koerakese olemine palju kergemaks, kirjutab The Dodo.

Kasuka eemaldamise ajal oli Lazarus veidi kartlik, kuna ei teadnud, mis temaga toimuma hakkab. Aga kui tema kaelalt sai karv eemaldatud, rahunes koer maha ja ilmselt taipas, et tema enesetunne muutub tänu sellele paremaks.

Ilma paksu kasukata oli kõik Lazaruse jaoks uus: kõndimine, mängimine ja paitamine. Koera laudast päästnud Jessica Kincheloe sõnas, et koer lasi end küll puudutada, kuid inimese puudutus oli tema jaoks siiski võõras. «Ta leebus üsna kiirelt. Eriti siis, kui pakkusime talle maiustusi,» rääkis Kincheloe.

Lazarus viidi mittetulundusühingu Big Fluffy Dog Rescue kaudu hoiukodusse. Lazarus jääb oma praegusesse koju seniks, kuni ta annab ise märku, et on valmis edasi liikuma. Mittetulundusühingu asutaja Jean Harrison ütles, et Lazarus harjub endiselt oma uue eluga. «Ta lähenes värskelt grillitud lihatükile väga ettevaatlikult, mida oli kurb vaadata. Aga ta sai kiirelt aru, mis see on ja oli väga õnnelik,» rääkis ta.

Lazarus on väga tore, armastav ja tänulik koer – ent see viimane tegi Harrisoni kurvaks, sest tema sõnul ei peaks koer tänulikkust välja näitama. «See tähendab, et ta on kannatanud väga kaua. Me ootame pikisilmi päeva, mil ta mõistab, et on oma uue elu ära teeninud,» sõnas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles