Nädalaid kadunud olnud koer ilmus omaniku matustele (1)

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rosalba Quirozi perekond oli parajasti kokku kogunenud, et armastatud pereliikmega hüvasti jätta, kui nad taipasid, et lisaks neile on matusepaigas veel keegi.

Quirozi koer Bayron, kes oli üle kahe nädala kadunud olnud, oli välja ilmunud just selleks ajaks, et oma perenaisega viimast korda koos olla. Quiroz oli oma elu lõpus võidelnud vähiga ja ta elas koeraga kahekesi Mehhikos ühes farmis. Paari kuu eest oli naise tervislik seisund ootamatult halvemaks muutunud ja Quiroz kolis ajutiselt elama sugulaste juurde, kes tema eest hoolitsesid, kirjutab The Dodo.

Haigusest hoolimata käis naine regulaarselt oma farmis, et koera eest hoolt kanda. Ühel päeval muutus kõik ootamatult. Quirozi seisund muutus nii halvaks, et ta ei saanud enam voodist välja tulla. Naine palus oma sugulasi, et need läheksid koera vaatama, kuid farmi jõudes ei leitud Bayronit kusagilt.

Kaks nädalat hiljem Quiroz suri ilma, et oleks saanud oma kalli koeraga hüvasti jätta. Keegi ei teadnud, kuhu Bayron oli kadunud või mis temast oli saanud, ent matusepäeval ilmus koer välja. 

«Tavaliselt me ei luba koeri sisse, aga see koer ulgus ja kraapis ust, seega me lasime ta sisse,» ütles matusebüroo töötaja. Bayron lamas matuste ajal rahulikult põrandal, hiljem läks ta koos pereliikmetega kirstule lähemale, et korraks veel lahkunut näha.

«Me pole varem midagi sellist näinud. See on väga üllatav, et loom teadis ise niiviisi välja ilmuda,» sõnas matusebüroo töötaja. 

Pole teada, mis juhtus pärast matuseid, kuid loodetavasti austasid pereliikmed Quirozi soovi ja hoolitsevad Bayroni eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles