Venezuela elanikud hülgavad rahapuuduse tõttu oma lemmikloomi

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venezuelas on praegu majanduskriis ja paljudel elanikel pole raha, et oma perele süüa osta. See seab aga lemmikloomad väga nukrasse olukorda, sest rahapuuduses omanikud on hakanud lemmikuid lihtsalt hülgama.

«Kriis tabas meid seekord karmilt,» ütles 53-aastane Maria Arteaga, kes on aastaid hoolitsenud kodutute loomade eest. Naine asutas loomade varjupaiga, mis asub Los Tequese linnas, vahendab Reuters.

«Inimesed hülgavad oma koeri, sest neil pole raha, et koertele süüa osta. Paljud loomaomanikud on üldse riigist lahkunud,» sõnas Arteaga. Iga paari tunni tagant peatub tema varjupaiga värava juures mõni auto ja inimesed loovutavad oma koeri, nende hulgas on ka palju tõukoeri. Varjupaigas käib iga päev palju vabatahtlikke, kes aitavad loomadele toitu jagada.

Venezuela elanik Maria Rodriguez rääkis, et ta oli oma pojaga jalutamas, kui nad märkasid ühte hüljatud koera. Poeg palus ema, et nad võtaksid hüljatud koera endale, sest see oleks hea kaaslane nende kollile, ent Rodriguez ei saanud seda lubada. «Kahjuks on meie pere sissetulek nii väike, et meil napilt jätkub raha endale toidu ostmiseks, kuidas ma saaksin ülal pidada veel kahte või isegi kolme koera?» sõnas naine, kes toimetas leitud koera Arteaga varjupaika. 

Kuigi Arteaga ei pea täpset arvestust, kinnitas ta, et viimastel kuudel on loomade hulk kasvanud. Viimase kahe nädala jooksul on varjupaika jõudnud näiteks üheksa puudlit.

Arteaga varjupaiga sarnased asutused kasvavad kiiresti, sest tänavatel hulgub üha enam kodutuid ja näljaseid koeri. Probleeme on ka loomapoodidega, sest nad pole suutelised oma kaubavaru täiendama. Isegi Venezuela politsei on hakanud koeratoidule vähem kulutama ja nad piiravad politseikoerte toidukoguseid.

Vaata galeriist, millised koerad on Maria Arteaga varjupaika jõudnud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles