Kümme väga head põhjust, miks võiks koera võtta

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koeraomanikud võivad kinnitada, et pole olemas lojaalsemat ja toredamat kaaslast, kui seda on koer. Tal on alati hea meel, kui sa töölt koju jõuad ja kui tahad välja jooksma minna, aga ükski sõber ei taha sinuga liituda, siis koer on alati valmis väikseks õueringiks.

Kogusime välismeediast kokku parimad põhjused, miks võiks endale koera võtta. 

1. Koer parandab oluliselt omaniku meeleolu

Piisab sellest, kui veedad koeraga koos 15-30 minutit ja sa oled palju rahulikum, lõõgastunum, sul on vähem stressi ning oled õnnelikum. Koeraga mängimine suurendab ajus dopamiini ja serotoniini taset ning need mõlemad hormoonid muudavad inimesi rõõmsamaks. 

2. Koer võib aidata vähendada südamehaiguste riski

Uuringud on näidanud, et koeraga rääkimine ja tema paitamine aitavad alandada vererõhku ning tänu sellele väheneb koeraomanikul ka südamehaiguste risk.

3. Koer muudab omaniku eluviisi aktiivsemaks

Koer vajab regulaarset liikumist ja sama vajab ka inimene. Koeraomanik tunneb kohustust oma lemmikloomaga jalutama minna isegi siis, kui ta eelistaks ise diivanil lebada ja telerit vaadata. Tänu koerale liigub ka omanik rohkem ja tema eluviis on seetõttu aktiivsem.

4. Koeraomanikud paranevad kiiremini haigustest

Teadlased on avastanud, et koerte omanikud paranevad erinevatest haigustest palju kiiremini kui need, kel pole lemmikloomi. Eriti on seda märgatud nende puhul, kes on üle elanud südamerabanduse.

5. Kui peres on koer, puuduvad lapsed vähem koolist

Lapsed jumaldavad koeri, aga see ei pane neid veel koolist puuduma. Nimelt on kindlaks tehtud, et kui kodus kasvab ka koer, siis puuduvad selle pere lapsed palju vähem koolist, sest tänu koeraga kasvamisele on neil tugevam tervis.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

6. Koerad on väga truud kaaslased

Kas olete kuulnud imekoer Bobby lugu? Bobby rändas nimelt üle 4000 kilomeetri, et jõuda tagasi oma õige pere juurde, kes oli koera kogemata riigi teise otsa unustanud.

7. Koer on väga hea valvur

Koerad kaitsevad oma inimesi ja oskavad tajuda võimalikke ohte. Koer kaitseb oma kodu varaste eest ja annab haukumisega märku ka sellest, kui majas on näiteks tulekahju. 

8. Koerad julgustavad inimesi rohkem suhtlema

Koerad vajavad inimese hoolt ja armastust, aga vahel peavad nad suhtlema ka teiste koertega. See tähendab omakorda seda, et koerte omanikud peavad omavahel suhtlema. Need, kes on koeraga jalutamas käinud, teavad hästi, kui lihtne on tänu lemmikule võõrastega vestlust alustada.

9. Koer aitab stressi vähendada

Üha enam tööandjaid mõtleb sellele, et kontoris võiks olla mõni lemmikloom, kuna see vähendab oluliselt tööstressi. Kõige parem valik on koer, sest koer käib kõigiga suhtlemas ja ilmselt pole ükski töötaja selle vastu, et minna vahepeal koeraga õue jalutama.

10. Koeraga pole kunagi igav

Kas oled kunagi kodus istunud ja mõelnud, mida võiks oma päevaga peale hakata? Kui sul on koer, siis sa ei pea pikalt mõtlema, sest koeraga koos saab alati midagi lõbusat teha. Minge näiteks jalutama, tehke koos trenni, õpeta oma koerale trikke või vaata niisama, kuidas koer üksinda mängib. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles