Hiidpanda tõi juba teist korda kaksikud ilmale

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lun Lun ühe värske pojaga.
Lun Lun ühe värske pojaga. Foto: /AP

USAs asuvas Atlanta loomaaias elav hiidpanda tõi juba teist korda ilmale kaksikud pojad. 19-aastase Lun Luni teine paar kaksikuid sündis 3. septembri hommikul umbes pooletunnise vahega.

Atlanta loomaaia töötajad ütlesid, et nad tunnevad suurt kergendust ja neil on Lun Luni kaksikute üle väga hea meel. Lun Lun viljastati kunstlikul teel selle aasta märtsis ja alates 22. augustist oli hiidpanda pideva vaatluse all. Kaksikute isaks on 18-aastane hiidpanda Yang Yang, kirjutab Telegraph.co.uk.

Loomaaia esindaja Hayley Murphy ütles, et nad olid valmis selleks, et sündida võib vaid üks poegadest. Õnneks läks kõik hästi ja nüüd hoolitsetakse nii ema kui värskete poegade eest ning jälgitakse nende tervislikku seisundit.

Lun Lun koos eelmiste kaksikute Mei Luni ja Mei Huaniga (Reuters).
Lun Lun koos eelmiste kaksikute Mei Luni ja Mei Huaniga (Reuters). Foto: TAMI CHAPPELL/REUTERS

Hiidpanda pojad sünnivad karvutuna, nad on pimedad ja umbes sama suured kui tavaline mobiiltelefon. Loomaaia sõnul on hiidpanda pojad ühed õrnemad vastsündinud loomariigis ja nende esimesed elupäevad on väga olulised.

Loomaaia töötajad hoolitsevad selle eest, et mõlemad pandabeebid saaksid võrdselt emaga aega veeta. Poegi plaanitakse vahetada nii, et vahepeal on üks poegadest töötajate hoole all ja teine ema juures ning vastupidi. 

Loomaaia külastajad saavad värskeid pandapoegi näha ilmselt selle aasta detsembris või järgmise aasta jaanuaris. Lun Luni eelmised kaksikutest pojad sündisid 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles