Kes on maailma kõige rikkamad lemmikloomad?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurja näoga kassi hinnaks arvatakse olevat kuni 100 miljonit dollarit. Täpse summa jätab peremees enda teada.
Kurja näoga kassi hinnaks arvatakse olevat kuni 100 miljonit dollarit. Täpse summa jätab peremees enda teada. Foto: Alberto E. Rodriguez/AFP/Scanpix

Tänapäeval pole enam haruldane, et inimesed kogu oma maise vara sugulaste ja laste asemel hoopis lemmikloomadele pärandavad. 

Pärast seda, kui Ameerikas tegutsenud ärinaine Leona Helmsley 2008. aastal suri ja 12 miljonit dollarit oma koera hooldamiseks jättis, sõnas üks psühhoanalüütik ajakirjale New York Times, et loomadest on saanud inimeste jaoks olulised partnerid.

Portaal Money tegi ülevaate kõige rikkamatest lemmikloomadest.

Gunther IV

Kui krahvinna Karlotta Libenstein 1991. aastal Saksamaal suri, jättis ta kogu vara - 80 miljonit dollarit - oma saksa lambakoera Gunther III käsutusse. Investeeringute toel on vara kasvanud 375 miljoni dollarini, mis kuulub järjekorras ootavale Gunther IV-le. Koeral on villad nii Itaalias kui ka Bahama saartel ning aastal 2000 osteti tema käpa alla Miami Beachil asuv mõis. 

Grumpy Cat

See kass pole mitte üksnes pahura näoga, vaid ka teenib hästi. Internetikasutajate lemmikkass Grumpy Cat arvatakse olevat väärt kuni sada miljonit dollarit, täpsema summa jätab kassi peremees enda teada. 

Blackie

Guinnessi rekordite raamatu järgi on maailma kõige varakam kass Blackie, kelle vara on kasvatatud 13 miljoni dollarini pärast seda, kui tema antiigiärimehest omanik Ben Rea 1988. aastal suri. 

Tommaso

Järjekordne must kass Tommaso leiti uitamast Rooma tänavatelt kui üks itaallanna Maria Assunta ta enda hoole alla võttis ja hiljem rahaga lausa üle valas. Nimelt jättis ta surres oma kiisule 13 miljonit dollarit. «Lubasin, et hoolitsen ta kassi eest, kui ta ise enam ei saa,» sõnas Assunta hooldaja, kellel polnud aimugi kui rahakas tema hoolealune tegelikult on. «Ta tahtis kindel olla, et Tommaso eest pärast tema surma hoolitsetaks,» sõnas hooldaja.

Conchita

Chihuahua Conchitat on peetud kõige poputatumaks koeraks kogu maailmas. Ja seda veel enne, kui tema peremees Gail Posner 2010. aastal suri ja lemmikule kolm miljonit dollarit ja Miami Beachil oleva mõisa jättis. Conchita kannab disaineri loodud bikiine, uhkeid kaelakeesid ja veedab aega ainult Louis Vuittoni kotis. Lisaks nähakse teda tihti Miami ööklubides.

Gigoo

Money loodud nimekirja pääses ka kana Gigoo, kelle peremeheks on Suurbritannia üks suuremaid kirjastajaid Miles Blackwell. Mees loobus oma osast ettevõttes ja otsustas viimased eluaastad kasvatada hoopis lambaid ja kanu. 2001. aastal surnud Blackwell jättis suure osa varandusest küll heategevuseks, kuid oma osa - 15 miljonit dollarit - sai endale ka kana Gigoo. 

Choupette

Moeikoon Karl Lagerfeld sõnas möödunud aasta algul ajakirjale New York magazine, et tema kass Choupette on maailma kõige kuulsam ja ühtlasi ka kõige rikkam lemmikloom. Mehe sõnul ei armasta kass teisi loomi ja vihkab lapsi. «Ta on alati minu kõrval ja tal on kaks teenijat,» selgitas Lagerfeld. Aastal 2014 teenis kass 3,3 miljonit dollarit ainuüksi modelliks olemisega. Nimelt osales Choupette videolõikudes, kus reklaamiti saksa autosid ja jaapani ilutooteid. 

Miks Choupette aga nii eriline on? «Ta on maailma naba Kui teda näed, mõistad,» sõnas Lagerfeld. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles