Eesti Loodusmuuseum tutvustab septembriõhtutel salapäraseid nahkhiiri

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nahkhiir.
Nahkhiir. Foto: Margus Ansu / Postimees

Neljal septembrikuu õhtul kutsub Eesti Loodusmuuseum kõiki lähemalt tutvuma nahkhiirtega – 1. septembril tutvustab selle sügise esimene Öökulli akadeemia nahkhiirte elu ja suhteid inimesega ning 2., 3. ja 4. septembril toimuvad hilisõhtused nahkhiireretked Tallinna kesklinnas.

Tihtipeale peljatud nahkhiired elavad kõikjal meie ümber, ka Tallinna kesklinnas. Septembrikuu esimeses Öökulli akadeemias ja kolmel nahkhiireretkel uurimegi, mida me tegelikult päris lähedal elavatest nahkhiirtest teame ning millised loomad nahkhiired üldse on.

1. septembril kell 18 algavas Öökulli akadeemias räägib MTÜ Suurkõrv liige Triinu Tõrv lähemalt sellest, kes nahkhiired on, millised on inimeste ja nahkhiirte vahelised suhted ning kus asuvad nende varjepaigad ja kuidas inimesed saavad nende ehitamisele kaasa aidata. «Vaatame koos seda, kus me nahkhiirtega kokku puutuda võime ning millised meie tegevused võivad nahkhiirte elupaiku ohustada,» avab loengu teemat Tõrv. «Kindlasti annan nõu selle kohta, kuidas igaüks nahkhiirte eluolu paremaks saab muuta,» lisab ta.

2., 3. ja 4. septembril kell 21 algavatel nahkhiireretkedel uurime linnakeskkonda kui nahkhiirte elupaika lähemalt. Jalutame parkides ning uurime, milline on nahkhiire jaoks elamiseks hea park. Nahkhiire retki viib läbi Triinu Tõrv.

Öökulli akadeemia toimub Eesti Loodusmuuseumis, Tallinna vanalinnas (Lai 29a), ning osalemiseks ei ole vaja ennast eelnevalt registreerida. Loengule pääseb muuseumipiletiga (sooduspilet 3 eurot, täispilet 5 eurot).

Nahkhiireretked toimuvad Kadrioru pargis. Osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine ning kohtade arv on piiratud. Osalustasu on 5 eurot ja selle saab tasuda kohapeal sularahas. Täpsem korralduslik info retkede kohta edastatakse registreerunutele e-posti teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles