Eestisse jõudsid esimesed toygeri tõugu kassid

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nala
Nala Foto: Karin Rothi erakogu

Kassidega tegeleva Karin Rothi unistus oli saada endale toygeri tõugu kass. Nüüd on tema unistus täitunud ja kodu vallutasid kaks kassipoega.

Kasvataja Karin Roth ja tema abikaasa Norman Roth on kassidega olnud seotud pikalt. Aastal 2010 asutati koos Eestisse ESTICAT kassiklubi, mis on TICA esindaja Eestis. Ka toygerid on selle süsteemi tšempionaadi tõug. 

Norman ja Karin Roth Simbaga.
Norman ja Karin Roth Simbaga. Foto: Erakogu

2006. aastal lõid Rothid kassikasvanduse Macrory, mis tegeleb šoti lontkõrvalistega, kelle aretusega rahvusvahelisel tasemel siiani tegeletakse. Aastal 2014 pälvisid Karini tähelepanu imelised eksootilised minitiigrid toygerid.

Simba.
Simba. Foto: Karin Rothi erakogu

Toygereid üritatakse aretada looduses elava võimsa tiigri sarnaseks, kuid sellises vormis, et ta sobiks hästi meie modernse linnaeluga ning oleks kodukassi hea iseloomuga. Keskmist kasvu kassil on rulluv kõnnak ja ere triibuline kasukas täpselt nagu metsikutel kaslastel, kuid mitte tilkagi tiigri verd. Need miniatuursed tiigrid on sõbralikud julged kassid, kes naudivad väga oma inimestest kaaslasi. Tõug on noor ja pidevalt arenev - kasvatajad saavad kasuka mustri ja värvide aretusel järjest paremaid tulemusi. Tiigrid looduses on väljasuremisohus ja paljud toygerite aretajad, hoolides tiigrite säilitamisest. 

Nala.
Nala. Foto: Karin Rothi erakogu

Toyger on sõbralik kass, kellele meeldib inimese seltskond. Nad on väga intelligentsed ja suhtlusaltid kassid, kes saavad hästi läbi ka teiste pere lemmikutega. Tarkade kassidena on neid lihtne õpetada - näiteks rihma otsas jalutama või asju tagasi tooma. Nende mõnus rahulik iseloom teeb neist head kaaslased ja nad sobivad hästi inimesega koos elama.

Allikas: Toyger.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles