Aasta loom vallutab loomaaia

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäger
Mäger Foto: SCANPIX

Tallinna loomaaial on  neljapäeval, 25. augustil sünnipäev, kus päevased tegemised lõpetab kell 19 algav mägra videvik Veskimetsa kiigeplatsil. 

Aasta loom 2016 näitab end videopildis ja pesakaameras, zooloogid räägivad mägrapere tegemistest, kuulata saab muusikat ja vaadata teatrit või rännata koos semiootik Aleksei Turovskiga mäkrade suhteradadel.

Mägra perekonnas on kaheksa alamliiki, kuid arvukaim neist on ka Eestis elav Meles meles meles. Mägrad elavad paljude uruavadega mägralinnakutes, mida enim leiab Lõuna-Eestis või Saaremaal. Oma öise tegutsemisega jääb loom sageli märkamatuks ja salapäraseks, nii et isegi loodusteadlastele on aasta looma vaatluskaamerad ja mägraseire uut ja huvitavat infot andnud.

Mägra videvikku sisustavad zooloogid Tiit Hunt ja Peep Männil, kelle mägrajutud ja videopilt loomade elust hea ülevaate annavad. Aasta looma laulud koos Aleksei Turovski semiootiliste mõtisklustega mägra suhete teemadel sobivad lõkketule juurde hästi. Külas on ka Von Glehni teater, et kõiki mõnusale teatriretkele viia.

Videvik Veskimetsas loomaaia kiigeplatsil toimub koostöös Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi ja MTÜga Aasta Loom. Kuna augustiõhtud on niisked ja jahedad, siis sobiv õueriietus või istumisalus teevad kuulamise mõnusaks.

Sissepääsupilet kõigile sünnipäevalistele on 2 eurot, eelkooliealised ja eakad 70. eluaastast alates pääsevad loomaaeda tasuta. Piletimüük kassades kestab kella 9 kuni 19, nii et videviku-huvilised peavad õigeaegselt kohal olema. Kassadest kiigeplatsini on veerand tundi kõndimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles