Päevakäpad: Sindist päästetud kutsikad otsivad häid kodusid

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

Juuli keskel päästis Eesti loomakaitse seltsi üks juhatuse liikmetest Sindi linnast vägivaldse omaniku käest kaheksa kutsikat ja koeraema.

Kõiki kaheksat kutsikat ei õnnestunud päästa, kuid ellu jäänud koerakestest on sirgunud tublid ja vahvad tegelased, kellele otsitakse uusid kodusid.

Nii nagu kõik lapsed, tahavad ka need koerapõnnid suurteks ja tarkadeks koerteks saada, ent selleks on vaja lisaks kodule inimest, kes neile koeratarkust jagaks ja kutsikakooli viiks.

Kuna kutsikad on kasvanud emata, sest viimane oli leidmise hetkel poegade eest hoolitsemiseks liiga nõrk, peab tulevane peremees suurt tähelepanu pöörama koerte sotsialiseerimisele teiste liigikaaslastega. Tänaseks oskavad koeralapsed süüa leotatud krõbinaid, ehkki lauakombed jätavad veel soovida.

«Mustvalge kasukaga koeratüdruk on hästi uudishimulik ning võtab omal käel ette avastusretki nii sobivatesse kui ka vähem sobivatesse paikadesse,» kirjutatakse seltsi sotsiaalmeedia lehel.

Foto: Eesti loomakaitse selts/Facebook
Foto: Eesti loomakaitse selts/Facebook Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

«Poiss – see suurem ja beeži-valge karvaga, on nagu keskmine mees ikka: kui kõht on täis, siis elu on ilus! Tegemist on hästi rahuliku tüübiga, kes samas oskab teha juba ka korralikku koera häält: mõnikord unes haugub ja uriseb.»

Foto: Eesti loomakaitse selts/Facebook
Foto: Eesti loomakaitse selts/Facebook Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

Tundes ühest kutsikatest ära oma uue neljakäpalise sõbra, tuleb täita loomasoovija ankeet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles