Ultramaratonil peremehe saanud koer jäi Hiinas kadunuks

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksev koer. Pilt on illustratiivne.
Jooksev koer. Pilt on illustratiivne. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Augusti algul elasid koerasõbrad kaasa koer Gobile ja tema peremehele, kes said omavahel tuttavaks Hiinas toimunud ultramaratonil, kus neljakäpaline inimesega koos jooksis.

Paraku jäi rõõm koosoldud ajast üürikeseks, sest Gobi peremehe koju Šotimaale ei jõudnudki, vahendab USA Today. 15. augustil teatati, et koer on hoopiski Hiinas Ürümqi linnas kaduma läinud.

«Oleme šokis ega suuda uskuda, et koer on kuskil tänavatel,» postitati Gobile pühendatud sotsiaalmeedia lehele. Koera otsivad Ürümqi linna varjupaigad ja vabatahtlikud. 

Pärast ultramaratoni sõitis Gobi uus peremees Dion Leonard Šotimaale tagasi ja selleks, et koer saaks temaga uude koju sõita, algatati suur rahakogumise kampaania. Summa kokku saades pidi Gobi üsna pea Leonardi juurde sõitma. Kuna kampaania lõpuni on veel kuu aega, lubab Leonard, et kõik annetajad saavad raha tagasi, kui koera ei leitagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles