Miks on kassid tujukad?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bengali kass.
Bengali kass. Foto: Max Rossi/Reuters/Scanpix

Kasside tujud on kui Eestimaa ilm: kord paistab päike, ent juba hetke pärast võib lüüa äikest ja möllata torm. Miks on kassid mõnikord nii tujukad?

Kassisõprade portaal iHeartCats pani kokku põhjused, miks hakkab muidu sõbralik lemmik hoiatamata peremehe käest kõigi küünte ja hammastega kinni.

Muutused rutiinis

Kassid on tundlikud kõiges, mis puudutab nende igapäevaelu. Neile ei meeldi äkilised muutused rutiinses päevaplaanis. Ainuüksi kassi liivakasti teise tuppa paigutamine võib lemmikus suurt stressi tekitada. Kõige suuremad muutused: uus lemmik, kolimine või uus peremees tekitavad kassis väga palju ärevust ja muudavad looma tujukaks.

Mured tervisega

Nii nagu inimene on haigena tujukam, on ka valudes või halva enesetunde all kannatavad lemmikud tavapärasemast pahuramad. Kui kassi tuju muutub järsku ja loom muutub lausa kurjaks, tuleks kiiremas korras pöörduda loomaarstile.

Tundlikkus

Paljud kassisõbrad on ilmselt tundnud, et hommikuti kassi kaisutades hüppab lemmik ühel hetkel küünte ja hammastega kallale. Nagu inimesedki, on ka loomad oma keha suhtes tundlikud. Mõnele lemmikule meeldib kõrva tagant sügamine, siis aga tahaks hoopis pehmet pai kõhule. Iga kass on erinev ja kui kaisutamise ajal muutub kassi tuju, peab peremees tunnistama, et ju paitas ta üht kohta liiga palju või oli pai näiteks hoopis vales suunas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles