Pühapäeval vudivad koerad võidu mäkke

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See karikas jäi Minnile viimaseks.
See karikas jäi Minnile viimaseks. Foto: Marit Altmets/Facebook

21. augustil algusega kell 16.00 tasub kõigil koeraomanikel ja muidu loomasõpradel koguneda Kiili valda, sest toimub MINNI mäkkejooks.

Miks on ürituse nimi just MINNI mäkkejooks? Ürituse üks korraldajatest Merje Volt selgitab, et Minni oli tõult Jack Russelli terjer ja ta oli üks väga tubli spordikoer, kelle tugevaim külg oligi just mäkkejooks. Tubli oli Minni ka agility’s. «Puukborrelioosi tüsistuse tõttu jäi tema elukene kahjuks lühikeseks. Kuigi perenaine Marit (Marit Altmets – ürituse korraldaja – toim) võitles viimase lootuskiireni, siis jäi haigus ikkagi peale,» selgitab Volt. Nüüd võistlevadki kõik teised just Minni-nimelise karika nimel.

Minni viimane karikas. Pilt on tehtud kolm aastat tagasi. Foto:
Minni viimane karikas. Pilt on tehtud kolm aastat tagasi. Foto: Foto: Marit Altmets/Facebook

Jooksuvõistluse mõte on lihtne: võistlus viiakse läbi eraldi märgistatud koridoris. Jooksu alguses jätab koera omanik oma looma jooksukoridori algusesse, kus stardikohtunik koera kaelarihmast kinni hoiab. Omanik jookseb seejärel koridori lõppu ning annab koerale käskluse enda juurde joosta. Omaniku eesmärgiks on oma koera motiveerida võimalikult kiiresti enda juurde tulema.

Roosi ja Marit Altmets jänesejooksul.
Roosi ja Marit Altmets jänesejooksul. Foto: Marit Altmets

Osaleda võivad kõik terved ja tublid, alla põlve kõrgused koerad (kelle turjakõrgus 45 sentimeetrit), kes on võimelised kutsumise peale omaniku juurde jooksma ega ole agressiivsed stardikohtuniku ja teiste koerte suhtes. «Mingit erilist ettevalmistust ei ole vaja, peaasi, et omaniku ja koera vahel oleks hea kontakt. See tähendab, et koer tahab võimalikult kiiresti oma peremehe juurde joosta! Üks soovitus on ka - koer jookseb kiiresti, kui omanik mäe otsas hea maiusega ootab!» annab Merje Volt nõu. 

Koerte võistlusklassid on järgmised:

• Kutsikad kuni 6 kuud

• Kutsikad 6 kuud kuni 1 aasta

• Madalajalgsed koerad (väikesed koerad, taksid, süle- ja seltsikoerad)

• Täiskasvanud koerad 

Registreerimisel palume märkida oma koera võistlusklass, lõpliku võistlusklassi kuulumise otsustab korraldaja kohapeal. Kui ühest tõust on kümme või rohkem osalejat, siis toimub nende koerte võrdlus oma tõu arvestuses.

Täpsemat infot võistluse kohta saab ürituse sotsiaalmeedia lehelt

Kuna soovi on avaldanud ka suuremate koerte omanikud, siis avasid korraldajad suurte sõprade jooksuklassi. Kõik osalised saavad koju minna närimiskont hambus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles