Märgid, et peremees on kassi pehme käpa all

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: PantherMedia/Scanpix

Me võime küll arvata, et kassid on meie pereliikmed, kelle eest meie inimestena hoolitseme, kuid mõnikord peab tõdema, et võib-olla on hoopis kass kodus peremees, kelle nõudmiste taktikepi järgi kodune elu käib?

Portaal vetstreet pani kokku humoorika nimekirja, mille alusel võib arvata, et inimene pole kaugeltki oma kassi peremees, vaid hoopis vastupidi. 

Kass sööb, mida kass tahab

Kassid on toidu suhtes valivad, seega on inimese töö leida just see maiuspala, mis tema lemmikule meeldida võiks. Nii käivad kassi nina alt läbi kümned konservid, mis algul võivad loomale küll meeltmööda olla, kuid hetk hiljem enam mitte. Ja mõnikord on lemmiku maitse hoopis eriskummaline, näiteks soojaks tehtud võileib või uhketel taldrikutel serveeritud toit, mis pidi minema hoopis külla tulnud naabrinaise kõhtu.

Kass sööb, mida kass tahab. Foto: 
Kass sööb, mida kass tahab. Foto: Foto: PantherMedia / Scanpix

Kass magab, kus kass magab

Kass on majas kindlalt peremees siis, kui ta võib magada seal, kus ta parasjagu magab. Isegi kui see magamiskoht on pesumasina peal, kus ootavad kokkuvoltimist värskeltpestud linad. Või lükkub pesupesemine üldse edasi, sest kass on end pesukorvi mugavalt sisse seadnud. Või peavad pereliikmed ootama seni, kuni vabaneb köögipõrand, kus kass juba viiendat tundi lõunaund tukub. 

Kass tukub. Foto: 
Kass tukub. Foto: Foto: PantherMedia / Scanpix

Kassi mänguasjad. Kassi mänguasjad igal pool

Kui viimase aasta jooksul on ostukorvi maandunud rohkem kassile mõeldud mänguasju kui toitu, on tegemist ilmselge probleemiga. Piiksuvad pallid, pisikesed hiired... Peaasi, et kass õnnelik oleks need kaheksa sekundit, mil ta uuest lelust tüdineb ja hoopis pappkarpi läheb.

Kass mängib. Foto: 
Kass mängib. Foto: Foto: PantherMedia / Scanpix

Kassipildid. Kassipildid igal pool

Kui kassiinimese telefonis on rohkem pilte lemmikust kui pereliikmetest, siis ilmselgelt on peremees oma kassi pehme käpa all. 

Foto: 
Foto: Foto: PantherMedia / Scanpix

Igast nõust võib olla potentsiaalne veekauss

Miks peaks kass võtma ette vaevalise tee allkorrusel oleva joogikausi juurde, kui veega võib täita vaasi, suvalise tassi, kraanikausi või, miks ka mitte, mõne kausja mänguasja? Pealegi ei keela ükski käpa all olev kassiinimene oma lemmikut enda veetopsist joomast. 

Kassi veekausiks võib olla ka akvaarium. Foto: 
Kassi veekausiks võib olla ka akvaarium. Foto: Foto: Alexey Ivanov/PantherMedia/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles