Jaapanis avati koerte hooldekodu

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17-aastane Nene.
17-aastane Nene. Foto: Kuvatõmmis IBT videost

Loomaomaniku jaoks pole midagi hirmsamat kui hetk, mil ta armastatud lemmik jääb haigeks või vanaks. Jaapanis avati koerte hooldekodu neile lemmikutele, kelle peremees ei suuda looma magama panna.

Jaapanlase Akiko Hoshino koer Nene on 17-aastane ega suuda enam ise kõndida, vahendab uudisteportaal International Business Times. Hoshino kannab koera kõikjale ja tema sõbrad-tuttavad aitavad tal koera eest hoolitseda.

«Ei saa öelda, et see on lõpp, kui näed, et ta tahab elada,» sõnas Hoshino.

Jaapani rahvastik vananeb kiiresti ja juba praegu on kodudes rohkem lemmikloomi kui lapsi.

Kuigi suur osa inimestest paneb vanaks jäänud lemmiklooma magama, vaadatakse järjest enam loomadele mõeldud hooldekodude poole. Mie Kawaguchi ja tema meeskond peavad koerte hooldekodu, kus vanu loomi on kümmekond. Kawaguchi sõnul alustas ta ettevõtmisega seetõttu, et nägi, kui palju vaeva inimesed oma vanade koerte eest hoolitsemisega näevad, ja otsustas neile appi tulla.

Kawaguchi juhitud hooldekodus on eri probleemidega lemmikuid: on Alzheimeri tõve all kannatajaid, on liigeseprobleeme, halvenenud silmanägemist ja seedehäireid. Kohalik veterinaar käib loomi vaatamas ning armastavat hoolt saavad lemmikud oma elupäevade lõpuni.

Keskmiselt on koera hooldustasu umbes 585 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles