Tallinna loomaaed kutsub külla elevandipäeva tähistama

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia elevandid.
Tallinna loomaaia elevandid. Foto: Liis Treimann

12. augustil kell 14.00 on kõik loomasõbrad oodatud Tallinna loomaaeda, et tähistada rahvusvahelist elevandipäeva.
 

Tallinna loomaaias elavad Carl, Draay ja Fien on sündinud Krügeri Rahvuspargis Lõuna-Aafrika Vabariigis, eeldatavasti aastal 1982 või 1983, vahendab Tallinna loomaaed. Ühe Hollandi firma vahendusel rahvuspargist püütud elevandipoegi peeti algul kohalikus aklimatisatsioonikeskuses, et harjutada neid inimeste ja tehistingimustega. Seal õppisid nad lihtsamaid käsklusi ja said endale ka nimed: Carl, Fien ja Draay. Peagi viidi elevandipojad Hollandisse ning sealt edasi 1985. aasta suvel Bresti kaudu Tallinna loomaaeda. Tollal olid nad vaid poolteise meetri kõrgused ja elasid esialgu soojalembeliste sõraliste rekonstrueeritud maja ruumides. 1989. aastal kõndisid nad dresseerijate saatel äsjavalminud elevandimajja.

Aafrika elevant on tänapäeva suurim maismaaloom: vana isaelevandi kehakaal võib ulatuda isegi 7,5 tonnini, õlakõrgus üle nelja meetri. Vastsündinud poegki kaalub ligi 100 kilogrammi.

Elevandipäeva tähistamine saab alguse kell 14.00 ja lõpeb 18.30, mil elevandid lähevad oma majja, kus neid ootab õhtune dušš.

Täpsem ajakava on vaadatav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles