Galerii: koer käib peremehega tornaadot püüdmas

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Texases elav fotograaf ja tormipüüdja Mike Mezeul ei lähe oma rännakutele kunagi üksi. Teda saadab kõikjal koer Joplin.

«Raske on sõnadesse panna hetke, mil oled tunnistajaks sellele, kui võimas loodus tegelikult on,» kirjeldab Mezeul oma hobi ja lisab, et ühtmoodi võrratud on kõike purustav tornaado ja välkuv pikne, vahendab Metro.

Ustavalt kaasas käiv koer Joplin jõudis Mezeuli juurde aastal 2012, kui Mezeuli vaid viis kuud vana kutsika varjupaigast leidis. Koera nimi pole juhuslik: nimelt räsis 2011. aastal Missouri linna Joplinit tornaado, mille tagajärgi aitas ka Mezeul koristada.

Koera ja peremehe tee polnud alguses lihtne, sest Joplin kannatas koerte parvoviiruse käes, mis on väga nakkav ja ligi pooled nakatunud koertest võivad haigusesse surra. Pärast korralikku ravikuuri võis Joplini ja Mezeuli ühine tee alata.

Koos on püütud 13 tornaadot. «Küsin ta käest, kas ta tahab torme püüdma minna, ta liigutab pead, hüppab voodist maha ja jookseb välisukse juurde,» sõnas Mezeul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles