Nagu muinasjutus: emata jäänud hirv sai sõbraks tuviga

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirv ja tuvi said parimateks sõpradeks.
Hirv ja tuvi said parimateks sõpradeks. Foto: Kuvatõmmis videost/Jess/Storyful/Youtube

Pärast seda, kui jahimehed hirve ema olid tapnud, võtsid loomakaitsjad loomakese enda hoole alla ja nüüd on ta leidnud endale omamoodi sõbra.

Hirv nimega Faline päästeti Sydney Berkshire'i pargist juba möödunud aasta lõpul, kui loom oli alles väga väike, vahendab abc news.

Emata jäänud loom sai sõbraks tuvi Radariga, kes kasutas Faline´i vahepeal isegi taksona, et ühest maja otsast teise minna. «Varem magasid nad koos ja vaatasid telerit,» selgitas hirve ja tuvi eest hoolitsev Jess Barkley.

Lisaks tuviarmastusele on Faline väga inimsõbralik ja nii ronis ta lausa inimestega koos voodisse magama. «Ta oli nagu beebi, kes kõikjal järel käis ja alati tähelepanu soovis,» sõnas Barkley.

Hirve ei saa enam loodusesse tagasi lasta ja seega viidi ta hoopis Uus-Lõuna-Walesi osariiki oma päriskoju. Barkley sõnul tundis Radar vanast sõbrast puudust ja istus tihti seal, kus varem koos hirvega aega veedeti.

Pärast hirve mujale paigutamist lasti ka Radar loodusesse tagasi, sest Barkley arvas, et lind saab omal jõul edukalt hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles