Ultramaratonil osalenud mees sai endale neljakäpalise jooksukaaslase

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksev koer. Pilt on illustratiivne.
Jooksev koer. Pilt on illustratiivne. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Mõnikord võib oma parima sõbraga tuttavaks saada siis, kui seda kõige vähem oodata oskad. Ultramaratonil jooksnud mees jagas kilomeetreid koduta koeraga.

Gobi kõrbes ultramaratonil jooksnud Dion Leonard poleks ilmselt uneski osanud arvata, et suure osa kilomeetritest jagab ta koeraga, vahendab uudistekanal abc7.

Nimelt otsustas raja ääres elanud kodutu koer spordisündmusel kaasa lüüa. Leonard oli looma küll varemgi sportlaste laagris ringi liikumas näinud, ent ei osanud arvatagi, et visas koeras spordipisik peitub. Esimesel päeval jooksis tundmatu koer mehega kaasa umbes 35 kilomeetrit.

Leonard sõnas portaalile The Dodo, et teise päeva hommikul tervitas teda stardis seesama koer, kellega möödunud päeval tuttavaks oli saadud. «Mõtlesin, et see pisike küll kaua mu kõrval vastu ei pea,» selgitas Leonard, kelle üllatuseks vudis loom tema kõrval üle 37 kilomeetri.

Pärast jooksu lõppu oli koer endiselt Leonardi kõrval ja keeldus lahkumast. Nii otsustas mees looma endale võtta ning pisike usin spordisõber sai endale nimeks Gobi.

Kolmandal päeval ei lahkunud Gobi endiselt uue peremehe kõrvalt ja koos läbiti 41 kilomeetrit.

Ultramaratoni neljandat ja viiendat päeval peeti tujukat ilma koera jaoks liiga ohtlikuks ja rajale teda ei lubatud. Korraldajate abiga viidi Gobi siiski finišisse, et ta saaks seal Leonardi suure ja sõbraliku koeratervitusega vastu võtta.

Spordisündmuse kuuendal ja ühtlasi viimasel päeval oli Gobi koos peremehega jälle rajal ja üheskoos ületati ka ultramaratoni finiš.

Olgugi et Leonardist ja Gobist said head sõbrad, ei lubatud koera kohe Suurbritannia pinnale, vaid seadusest tulenevalt peab koer enne neli kuud karantiinis veetma ja arstliku ülevaatuse läbima, see maksab aga suure summa, mida mehel kohe võtta ei olnud. Leonard otsustas teha kõik, et tema lemmik võimalikult kiiresti mehe koju Šotimaale saaks ja palus loomasõprade abi. Heade inimeste abiga koguti vajaminev summa kokku ja loodetavasti on Gobi juba varsti Šotimaa pinnal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles