PetCity ja Pesaleidja korraldavad augustis kasside adopteerimisürituste sarja (2)

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: Phasin Sudjai/Panthermedia/Scanpix

PetCity loomakliinik ja lemmikloomakeskus koos MTÜ Pesaleidjaga korraldavad augustis seeria adpoteerimisüritusi, mille eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust lemmikloomaga kaasnevast vastutusest. Igal sügisel jäävad paljud kevadel võetud kassipojad suvekodudesse maha ning aiandusühistute ümbrusesse jääb hulkuma noori koeri, keda linna tagasi pöördunud inimesed ei soovi endaga kaasa võtta.

Augustis on igal laupäeval kella 11–15 Rannamõisa tee 8 asuvas PetCitys kohal Pesaleidja vabatahtlikud koos kodu otsivate kassidega. Külastajad saavad kassidega tutvuda ning kui keegi Pesaleidja hoolealustest väga südamesse poeb, siis saab sellele kiisule ka kodu pakkuda.

Ürituse eesmärk on tuua kodu otsivad loomad varjupaigast välja, potentsiaalsetele kodupakkujatele lähemale, anda võimalus nendega tutvuda ning jagada informatsiooni Pesaleidja tegevuse ja kodutute loomade olukorra kohta Eestis. Ka PetCity loomakliiniku pere otsib päriskodu ühele noorele seltsivale valgele kassile. «Miisu tuli meile rohkem kui kuu aega tagasi ja talle tegid muret krambihood. Diagnoosisime tal idiopaatilise epilepsia ja kass saab iga päev ravimeid, mis võimaldavad tal elada täisväärtuslikku perelemmiku elu. Miisu on väga avatud suhtleja ja äärmiselt armas toapuhas kass,» tutvustab oma hoolealust PetCity Loomakliiniku peaarst dr Heli Säre.

«Uusi kodu vajavaid kasse jõuab Pesaleidja vabatahtlike kätte igal nädalal, seetõttu otsime aktiivselt võimalusi, et jõuda rohkemate kodupakkujateni. Eestis ei ole regulaarsed adopteerimisüritused veel tavaks kujunenud, aga mujal maailmas on sellised aktsioonid vägagi populaarsed,» ütleb MTÜ Pesaleidja turundusjuht Kreeta Savet. «Paraku tuleb iga päev teateid tänaval elavatest või hüljatud loomadest, keda ka Pesaleidja vabatahtlikud ruumipuudusel alati vastu võtta ei saa. Sellepärast on meile oluline teavitustöö tegemine inimeste seas, et ennetada loomade tänavale või varjupaika sattumist.»

Kuna Pesaleidja vabatahtlikel on kassidega rikkalikult kogemusi, saavad kassihuvilised kindlasti palju asjalikke nõuandeid ja infot kasside käitumise, pidamise ja hooldamise kohta. Soovijail on võimalik kodutute loomade heaks annetada kas raha või siis vajalikke tooteid, mida leiab PetCity kaupluse sooduspakkumiste seast.

PetCity on suurima valikuga nüüdisaegne lemmikloomakeskus koos ultramoodsa ja võimalusterohke loomakliinikuga, hotelli ja lemmikloomahooldust pakkuva grooming-salongiga. «Meie missioon on aidata kaasa lemmikloomapidamise kultuuri tõstmisele Eestis ning sellised sotsiaalsed teavituskampaaniad on meile tähtsad,» sõnab PetCity turundusjuht Merle Väli.

Augustis on PetCity keskuste ja kaupluste põhiteemaks kampaania «Suvilast koju», mis on kantud täpselt samast probleemist kui Pesaleidjaga koostöös korraldatavad adopteerimisüritused. ««Suvilast koju» kampaania raames pakume kõigis PetCity kauplustes lisaks tavapärasetele allahindlustele võimalust osta soodsate hindadega meelehead ka kodututele loomadele. Selleks on kauplustes vastavalt märgitud tooted, mille saab pärast maksmist jätta korjanduskasti. «Lemmiklooma võtmine peab olema inimese teadlik valik, sest sellega kaasneb suur vastutus,» rõhutab Väli.

Alates aastast 2009 tegutsev MTÜ Pesaleidja on Eesti suurim vabatahtlikest koosnev kodutute loomadega tegelev organisatsioon, mille eesmärk on vähendada tänavatel ja varjupaikades elavate kodutute loomade arvu, tehes ennetustööd ja otsides hüljatud loomadele aktiivselt uusi kodusid. Tallinnas asub Pesaleidja kassituba, kus on alati umbes 80 kassi. Lisaks asub üle Eesti pea 100 Pesaleidja hoiukodu, kus elab kokku umbes 250 kassi. Ühes kuus adopteeritakse Pesaleidja hoiukodudest ja kassitoast keskmiselt 30 kassi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles