Loomakliinik laiendas haaret

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jeppe Gustafsson / TT / JEPPE / Scanpix

Kansases asuv veterinaarkliinik otsustas oma haaret laiendada ja «terveks ravida» laste mänguloomad.

Fort Leavenworthi kliiniku hoolealused olid sellel nädalal teist masti, sest hingavate, päris elus loomade asemel ootasid ravimist hoopist mänguloomad, vahendab The Dodo.

Nii oodati naabruskonna lapsi oma katki läinud mänguloomadega külla, et veterinaarid saaksid loomad «terveks ravida». Nii mõnigi vigastus oli pöördumatu, kuid mitte päästmatu.

«Meil käis umbes tosin pehmet patsienti,» sõnas kliinikus töötav Lynelle, lisades, et arstidel oli vaja tagasi õmmelda ära tulnud käpp ja otsida organidoonor, sest ühel mängupandal puudusid silmad.

Loomaarstide kinnitusel oli mõnda pehmet plüüslooma silmanähtavalt vägivaldselt koheldud. Kõige enam tuli parandada koerte hammustustest tingitud «vigastusi».

Pehmete loomade ravimine polnud pelgalt lõbus ajaviide. Ennekõike oli see kliinikutöötajatele vajalik, et nad oskaksid pärisloomadele õiget ja kiiret abi osutada. Mänguloomade ravimisel kasutati pärisvõtteid ja õigeid tööriistu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles