Video: maailma kõige kurvem jääkaru on Hiina kaubanduskeskuses lõksus

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pizza on Hiina kaubanduskeskuses lõksus.
Pizza on Hiina kaubanduskeskuses lõksus. Foto: Kuvatõmmis Animal Asia videost

Hiinas Guangzhou linna Grandview' kaubanduskeskuses asuvas polaarmajas elab maailma kõige trööstitumas olukorras jääkaru Pizza.

Polaarmaja, mida loomakaitsjad nimetavad lausa vanglaks, on looma jaoks liiga väike ning puudub vajalik valgus ja liikumisruum, vahendab Daily Mail eksklusiivset materjali.

Pizza taob korduvalt oma pead vastu metallust, justkui püüaks inimestelt abi saada. Looma püüded on tulutud ja karu istub nukralt nurka maha. 

Jääkaru on kaubanduskeskuse peamine tõmbenumber ja inimesed võtavad puuri ees rivvi, et end koos mõmmikuga pildile jäädvustada.

Looma trööstitu seisukord ei ole loomakaitsjatel märkamata jäänud. Organisatsioon Animal Asia jagas videot kurvast jääkarust juba märtsis. Samal ajal alustati allkirjade kogumist, et polaarmaja kaubanduskeskuses suletaks. Toetust on avaldanud juba 300 000 inimest. 

Organisatsioonis töötav Dave Neale sõnas Daily Mailile, et looma eluruum on liiga väike ja basseinis pole karul võimalik ujuda. «Loomal on nii väikses ruumis võimatu rahuldada füüsilisi ja vaimseid vajadusi, ta tuleb viivitamatult vabastada ja viia sobilikumasse keskkonda,» selgitas Neale. 

Looma ei saa loodusesse lasta, sest kinnistes tingimustes sündinud karu ei saaks seal ilmselt hakkama.

Videod ja fotod Pizzast on maailma loomasõbrad vihale ajanud. Juba möödunud aastal anti teada, et polaarmaja loomad ja kalad on haiged või lausa surnud. Keskuse tegevdirektor Li Chengtang lükkab süüdistused tagasi ja peab neid valeks. Küll tunnistatakse, et Animal Asia püüded karu elutingimusi parandada on arvesse võetud. Nõnda on Pizzale püüdmiseks kala pakutud ja pandud jääkamakaid, mida mööda mõmmik ronida saaks. Suuremat elupaika pole Pizzal lootust saada. Tegevdirektori sõnul on kaubanduskeskuse akvaarium inimeste harimiseks, sest Guangzhou inimesed ei puutu elusloodusega just tihti kokku. 

Sellest hoolimata jätkab Animal Asia karu eest võitlemist. 

Vaata Daily Maili eksklusiivseid võtteid Pizzast siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles