Loomakaitsjad: Alliklepa kassidele hoiukodu leidmine edeneb visalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetud kass.
Päästetud kass. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit/loomakaitse.eu

Eesti Loomakaitse Liidu esmaspäevasele üleskutsele pakkuda Harjumaalt Padise vallast Alliklepa külas massiliselt elutsevatele kassidele ajutist kodu, oli teisipäeva pärastlõunaks reageerinud neli inimest, kes soovisid saada lisateavet.

«Inimesed pole olnud väga aktiivsed, mulle on tulnud kaks kõnet ja ELLi juhile on saadetud paar e-kirja, aga adekvaatset hoiukodu pakkumist pole siiani,» ütles teisipäeval BNSile liidu Lääne-Eesti piirkonna juht Kaija Paalberg. «On uuritud hoiukodu ja selle toimimise kohta kuid keegi pole öelnud, et jah, ma võtan. Eesti inimene ikka uurib ja mõtleb pikalt ning siis annab teada.»

ELL teatas esmaspäeval juunis Alliklepa külas asuva kunagise pioneerilaagri territooriumilt leitud Eesti ajaloo suurimast kassikolooniast, kus loendati üle 80 haige ja alatoitumuses oleva looma. Liidu teatel on hoiukodudesse toimetatud juba 43 kassi ja kassipoega, kuid lähikuudel lammutamisele minevates lagunemisohtlikes hoonetes elab Paalbergi kinnitusel veel üle 40 looma.

Paalbergi sõnul ei saa loomakaitsjad eeldada, et inimesed võtaksid endale haige kassi, ja seetõttu otsitakse loomadele eelkõige hoiukodu. «Täiskasvanud kasse võtavad inimesed visalt, kassipojad on juba hoiukodudes ja me otsime hoiukodusid eelkõige täiskasvanud kassidele,» sõnas Paalberg.

ELLi teatel on praegu rohkem kui kunagi varem vaja kaasmaalastest loomasõprade abi. Inimesed, kes saavad sõbralikele kassidele pakkuda ajutist hoiukodu, võiksid helistada telefonil 53 463 593 või kirjutada info@loomakaitse.eu. Terveks ravitud ja kodu ootavaid kasse saab näha Eesti Loomakaitse Liidu Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles