Tallinna koduta loomade varjupaika jõudis Hoiupaigast 24 looma

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid.
Kassid. Foto: Varjupaikade MTÜ/facebook

1. juulil Paljassaare teel avatud uus Tallinna kodutute loomade varjupaik, mille teenust osutab Varjupaikade MTÜ, sai eile Loomade Hoiupaigast 24 looma.

Juuli alguses oli uus varjupaik valmis vastu võtma kõik need loomad, kellel polnud täis saanud kohustuslikud 14 vana omaniku ootamise hoiupäeva. Kokku oli selle seisuga 79 kassi ja viis koera.

«Kahjuks oli kättesaadud loomade hulk väga väike – 84 loomast jõudis meieni 24 (viis koera ja 19 kassi – toim), ülejäänud 60 kassi olevat olnud nii haiged ja viletsad, et surid ise või hukati,» selgitas Varjupaikade MTÜ turundusjuht Mari Hagi, lisades, et varjupaika jõudnud kassidele antakse parim võimalik ravi ja hoolitsus.

Loomasõbrad on algatanud suure petitsiooni, milles kutsuvad inimesi üles toetama uut varjupaika Tallinnas Paljassaare teel. «Toetame uue Tallinna loomade varjupaiga tegevust Paljassaares ning soovime, et Hoiupaik annaks üle kõik Tallinna linnale 30. juuni seisuga kuulunud loomad!» seisab üleskutses.

Hagi sõnul on ta loomasõprade algatatud petitsioonist teadlik. «Vaevalt, et sellel mingit juriidilist tähtsust on, aga annab aimu, mida asjaga kursisolevad inimesed arvavad,» selgitab Hagi.

Petitsioonile saab iga soovija allkirja anda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles