Märgid, et kassil on kodus hea olla (2)

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Loomaomanikule on kõige tähtsam, et tema lemmik oleks terve ja õnnelik. Kuna loomad rääkida ei oska, tuleb rahulolumärke otsida just looma käitumisest.

Kassisõprade portaal iHeartCats pani kirja märgid, millest saab aru, et kassil on oma kodus hea olla.

Nurrumine

Nurrumine on kõige lihtsam viis mõistmaks, et kassil on hea olla. Loomulikult nurruvad kassid ka muudel põhjustel, näiteks pingelises olukorras võib looma nurrumootor tööle minna selleks, et end rahustada. 

Sõtkumine

Inimese sõtkumine on märk sellest, et loomal on hea ja turvaline.

Saba

Kasside saba räägib loomast palju: turris ja püstine saba tähendab viha ning värisev sabaots räägib uudishimust. Rõõmust annab omakorda märku tikksirge saba.

Aeglane pilgutus

Kasside jaoks ei ole midagi paremat kui kalli inimese juuresolek. Kui lemmik vaatab peremehe suunas ning pilgutab aeglaselt silmi, tähendab see, et peremees on tema jaoks oluline.

Hõõrumine ja peamüks

Pole olemas paremat tervitust kui pärast pikka päeva kass end ümber peremehe jalgade väänab. Asi pole aga nii lihtne: kassi käpapadjandites, sabal ja muudeski kohtades on lõhnanäärmed, millega märgistab lemmik nii kohti, inimesi kui teisi loomi, mille keskel on neil turvaline olla.

Kõrvad

Nii nagu sabaots võib rääkida rohkem kui tuhat sõna, teevad seda ka kassi kõrvad. Kikkis kõrvad annavad märku tähelepanelikkusest, ettepoole suunatud kõrvad näitavad, et kass on valmis mängima.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles