Müsteerium: väikelinnast on aastaga kadunud 50 kodukassi

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui Ashleigh Hicksi kass Moses kaduma läks, tundis naine kassi pärast muret, aga arvas, et küll kiisu ise koju tuleb. Ent selgus, et Moses pole sugugi ainus kass, kes on Uus-Meremaa väikelinnas viimase aasta jooksul kaduma läinud.

Hicksi üllatuseks tuli välja, et lisaks Mosesele on Timaru-nimelises väikelinnas kadunud veel umbes 50 kodukassi. «Neid kadumisjuhtumeid ühendab see, et kassid kaovad justkui heast peast ära. Need on olnud kassid, kes muidu ei lähe kodust väga kaugele,» vahendab The Guardian Hicksi sõnu. «Me oleme veendunud, et see ei saa olla kokkusattumus ja mängus võib olla kellegi kuri käsi.»

Hicks tegi Facebooki grupi, mis koondaks Timaru murelikke loomaomanikke ja grupil on enam kui sada liiget. Grupiliikmed on hakanud agaralt koguma infot, mis kell ja kus kasse viimati on nähtud. Üks grupiliige kirjutas, et eelmisel aastal kadus tal kolme kuu jooksul kolm kodukassi. 

Grupiliige Rachel Wilson, kelle kass Summer kadus selle aasta jaanuaris, sõnas, et tema kass ei läinud kunagi kodust kaugele. «Ta magas meie voodis, talle meeldis lähedus ja ta oli minusse kiindunud. Kui ma koju jõudsin, jooksis ta mulle alati vastu, et mind tervitada,» rääkis Wilson. «Kadunud on väga palju armsaid kasse, selles loos on midagi imelikku. Neist kassidest pole jälgegi, nendega on midagi juhtunud. Teeb haiget, kui ma mõtlen, mis kõik võis juhtuda.»

Hicksi sõnul on viimase kahe kuuga kadunud 18 kassi ja kõik kassid on elanud samas piirkonnas. Facebooki tehtud grupi liikmed kinnitasid, et kui politsei ei asu asja uurima, siis korraldavad nad avaliku protesti.

Hicks on politseid teavitanud enda kassi kadumisest ja ta on väljendanud muret ka piirkonnas elavate kodukasside heaolu pärast. «Politsei jaoks ei ole kassid ega koerad sama, mis on näiteks varastatud vara. Nende jaoks oleme me hullumeelsed kassiinimesed, kes ei oska oma päevi teisiti sisustada,» nentis Hicks.

Uus-Meremaa politsei kinnitas The Guardianile, et nad on probleemist teadlikud ja kõik, kes tunnevad oma kassi pärast muret, võivad nendega ühendust võtta. Nad ei täpsustanud, kas politsei on asunud asja uurima või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles