Varjupaik kasutas äärmuslikku meetodit, et päästa kutsikas vägivaldse omaniku käest

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Vida Press

Kui sa kohtaksid täna koera nimega Lucy, siis sa ei oskaks aimatagi, et sel mänguhimulisel kutsul on väga karm minevik.

Lucy, puhast tõugu pit bulli, lugu sai alguse Egiptusest. Kohaliku varjupaiga töötajad kuulsid koerast, kes oli alatoidetud ja väga halva tervisega. Omanik oli koera nii jõhkralt peksnud, et koera lõualuu oli katki, kirjutab Huff Post.

Varjupaiga töötajad tahtsid koera ära päästa, kuid tekkis ootamatu probleem: koeraomanik oli selle maalapi omanik, kus varjupaik asus. Nad rääkisid koeraomanikuga, kuid omanik keeldus abist ja varjupaik pidi uue plaani välja mõtlema.

Varjupaik võttis ühendust USA erivajadustega loomade varjupaigaga ja rääkis neile oma murest. USA varjupaik organiseeris omalt poolt nii, et vigastatud koer viiakse lennukiga Philadelphiasse ja sealt veel edasi New Yorki.

Varjupaiga töötajad pidid koera väga ettevaatlikult omaniku juurest ära tooma. Kui nad oleksid omanikule vahele jäänud ja teda ärritanud, siis oleks see tähendanud Egiptuse varjupaiga jaoks sulgemist. Nad ootasid, et omanik lahkuks ja tõid sel ajal koera sealt ära. Kui omanik naasis, ütlesid varjupaiga töötajad talle, et koer oli vahepeal surnud. Omanik ei esitanud koera kohta ühtegi lisaküsimust.

Kui koer lõpuks Philadelphiasse jõudis, oli tema seisund väga halb. Tema nahal oli põletik ja ta lõualuu oli katki. Koer oli väga hirmul ega tahtnud oma puurist välja tulla.

USA varjupaiga töötajad meenutasid, et Lucy nahk lõhnas nii ebameeldivalt, et see tekitas lausa iiveldust. «Tema lõug valutas, ta ei saanud süüa. Me tegime tema toidu supiks, et ta saaks seda vähemalt limpsida,» rääkis üks neist.

Loomaarst, kes Lucy üle vaatas, kinnitas, et koeral pole olnud sugugi lihtne elu. Loomaarsti sõnul oli koera lõualuu katki kahest kohast. Ta oletas, et koera oli löödud või tema pihta oli visatud mingi raske esemega.

Tänaseks on Lucy lõug opereeritud ja teda on antibiootikumide abil terveks ravitud. Hetkel elab ta Pittsburghis hoiukodus ühe pere juures, kus on kolm last. Lucy on väga sõbralik umbes aasta vanune kutsikas. Koera ainuke mure on see, et ta pelgab oma endise omaniku tõttu mehi. Aga perekond kinnitab, et kui koer on uute inimestega harjunud, siis on ta ääretult sõbralik kutsu. Talle meeldib oma uusi sõpru kallistada ja limpsida.

«Nüüd on ta nagu iga teine koer,» ütles üks varjupaiga töötajatest. «Teda vaadates ei aimaks kunagi, mida ta läbi on elanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles