Loodusmuuseum pakub loomahuvilistele suveks põnevat programmi

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Loodusmuuseum

Sel suvel ootab Eesti Loodusmuuseum igal kolmapäeval kõiki 5-8-aastaseid loodushuvilisi lapsi Suvemuuseumisse. Suvemuuseumis õpitakse üheskoos tundma erinevaid loomi ning veedetakse aega nii mikroskoopidega laboriklassis kui värskes õhus.

Suvemuuseum toimub 29. juunist 24. augustini kolmapäeviti kell 12-14. Igal toimumiskorral on erinev teema ning kahe tunni sisse mahub mitmeid mängulisi tegevusi, mis käsitletavat teemat avavad. Üheskoos uuritakse ja avastatakse näiteks seda, keda leiab mikroskoobi abil suvisest mereveest, kuidas kõlab konnakontsert ning kuidas ja milleks kasutavad loomad oma erinevaid meeli.

Suvemuuseumisse on osalema oodatud eelkõige 5-8-aastased lapsed. Kes soovib, võib julgustuseks kaasa võtta ka vanemad, vanavanemad või vanema õe-venna.

Suvemuuseumis osalemiseks ei ole vaja eelnevalt registreerida, osaleda saab muuseumipiletiga (8-aastastele ja noorematele on sissepääs tasuta, 9-aastastele ja vanematele lastele maksab pilet 3 eurot, täispileti saab soetada 5 euro ja perepileti 10 euro eest). Piletiga saab lisaks Suvemuuseumis osalemisele külastada ka tervet muuseumi.

Suvemuuseumi kava:

29.06 – Suvi rannas. Uuritakse suuri, väiksemaid ja päris pisikesi olevusi, keda merevees leidub. Kõige mõnusamat osa rannast – liiva – vaadatakse lähemalt mikroskoobi all ning tehakse liivapilte. Juhendaja Tiiu Liimets.

06.07 – Närilised. Kes on närilised ja mis on neis erilist? Külas on ka muuseumi laborirotid Ruut ja Triip. Juhendaja Laura Kirsimaa.

13.07 – Konnad - imelised loomad! Vaadatakse üheskoos lähemalt, kes on konnad ning milline on nende eluviis. Muusikahuviliste rõõmuks kuulatakse ka konnakontserti. Juhendaja Laura Kirsimaa.

20.07 – Elu mullas. Kes elab mulla sees? Kas mulla sees on hea elada? Vaadatakse lähemalt mulla sisse, et uurida sealset elu. Piiluda saab kohvrisse, milles paljastub mullamuti elu! Juhendaja Leida Ojasoo.

27.07 – Linnud. Tegeletakse lindude määramisega ja linnulaulude kuulamisega ning räägitakse lähemalt aasta linnust. Uuritakse linnupesi, mune, sulgi ja luid. Juhendaja Laura Kirsimaa.

03.08 – Loomade meeled. Kuidas loomad katsudes, kuulates, vaadates, maitstes ja nuusutades maailma tajuvad? Uuritakse koos, kuidas on seotud loomade meeled ja nende elu. Juhendaja Ly Vetik.

10.08 – Metsloomad. Tutvutakse Eesti peamiste metsloomadega – kellel on kabjad? Aga kellel teravad kihvad? Lisaks räägitakse aasta loomast. Juhendaja Laura Kirsimaa.

17.08 – Putukad. Tutvutakse putukate ja liblikate imelise maailmaga läbi mikroskoobi ning külas on muuseumi prussakapere. Juhendaja Laura Kirsimaa.

24.08 – Lemmikloomad. Otsitakse koos vastust küsimusele, kuidas hästi ja vastutustundlikult oma lemmiklooma eest hoolitseda ning mida erinevad lemmikloomad vajavad. Uuritakse ka seda, milleks on üldse lemmikloomi vaja. Külas koerajuht Kati Ernits ja samojeedi koer. Juhendaja Laura Kirsimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles