Piltuudis: maailma koledaima koera konkursi võitis pime SweePee Rambo

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16-aastane SweePee Rambo.
16-aastane SweePee Rambo. Foto: Noah Berger/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Californias peeti maha järjekordne maailma koledaima koera konkurss, mille pani sellel aastal kinni pime SweePee Rambo.

Hiina harjaskoera ja chihuahua segu SweePee Rambo on 16-aastane ning mõlemast silmast pime, vahendab Daily Mail. 

SweePee Rambo ja tema peremees Jason Wurtz on kogu elu elanud Californias. Mees sõnas väljaandele ABC News, et koer oli kingitus tema endisele naisele, kuid pärast lahutust jäi koer mehele, sest abikaasa pidas lemmikut liiga koledaks. Wurtz ja SweePee Rambo ei osale üritusel esimest korda, varasemal kolmel korral pole koera ühegi auhinnalise kohaga pärjatud.

«Me oleme uhked, et saame näidata peremehi ja nende koeri, sest kõik loomad vajavad armastust ja on toredad pereliikmed,» sõnas ürituse korraldaja Erin Post. Turundusjuht Karen Spencer lisas, et koerad naudivad inimeste tähelepanu, neile pakutakse maiust ja räägitakse kui armsad nad on. «Hoolimata sellest, et tegemist on kõige koledama koera võistlusega, öeldakse koertele ikka, et nad on nii koledad, et lausa ilus on vaadata. Loeb sisemine ilu,» selgitas Spencer. 

Kohtunikud valivad võitja välimuse järgi, kuid lisaks vaadatakse, kuidas lemmik suhtleb publikuga ja millise iseloomuga ta on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles