Põhjused, miks ei tohiks kassi karistada

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Mõnikord võivad kassid hakkama saada pahandustega, mida ei tahakski loomale andeks anda. Siiski tuleb paar korda sügavalt sisse hingata ja kassi mitte karistada.

Portaal iHeartCats pani kokku põhjused, miks jätta kass pahanduste eest karistamata.

Kassid ei tee seda õelusest

Isegi kui lemmik pissib sussi sisse või kraabib ära poole uuest diivanist, ei tee ta seda õelusest. Enamasti annab kass sellega inimesele märku ebasobivast elukeskkonnast. Sellisel juhul tuleb vaadata, kas liivakast on looma jaoks liiga must või kas muutused koduses elus on kassi jaoks häirivad. Lahendades kassi jaoks olulisi probleeme, saate lahti ka looma halvast käitumisest.

Halb käitumine peegeldab omanikku

Peremehena lasub inimesel kohustus oma lemmiku eest võimalikult hästi hoolitseda. Halb käitumine on märk sellest, et peremees on teinud midagi sellist, mis lemmiku stressi viib.

Kass võib peremeest kartma hakata

Kui kassid teevad midagi sellist, mida nad tegema ei peaks, ajab see inimesed endast välja ja nii võivad kahejalgsed reageerida viisil, mis tulevikus kurjalt kätte maksab. Isegi kui tundub, et karjumine, plaksutamine või veega pritsimine on efektiivsed viisid, kuidas kassi tähelepanu endale saada, ei lõpeta see looma taunitavat käitumist. Plaksutamine, karjumine võib lemmikus hoopis hirmu tekitada ja nii saavad alguse suuremad pahandused. Karjumise ja veepudeli asemel võib kratsimisvajadust rahuldavale lemmikule osta kraapimispuu.

Kass ei pruugi aru saada, miks teda karistatakse

Kassid viivad enamasti kokku põhjused ja tagajärjed. Kui looma karistada pärast pahanduse tegemist, ei saa ta aru, miks seda tehakse.

Kass väärib parimat

Ilmselt teab iga kassiomanik, et just tema lemmik on maailma kõige armsam. Ka kass arvab oma peremehe kohta täpselt sama. Seetõttu tuleks leida põhjused, miks loom halvasti käitub ja vastavalt sellele tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles