Millist lemmiklooma on kõige kallim pidada?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmikloomad.
Lemmikloomad. Foto: Emmanuelle Bonzami/PantherMedia/Scanpix

Kilpkonni on peetud kuulekaks lemmikuks, kes veedab suved õues ja talved soojas. Tegelikult selgub, et kilpkonni on väga kulukas pidada.

Värskest uuringust selgub, et kilpkonna pika eluea tõttu on tegemist väga kalli loomaga, keda kodus pidada, tehes silmad ette isegi koertele-kassidele, vahendab Daily Mail.

Kuna kilpkonn elab umbes 75 aastat vanaks, arvutati, et ühe looma pidamiseks kulub umbes 34 000 eurot, millest umbes 6000 kulub loomale aluspanuks ja 5000 toidule. Üldiselt pakutakse lemmikule võilillelehti, taimi ja muud, mida saab ka suvel aiast.

Teiseks kõige kallimaks loomaks, keda pidada, peetakse koera, kellele kulub väidetavalt 24 000 eurot kogu looma eluaja vältel. Suuremate koerte pidamiseks arvatakse kuluvat 21 000 eurot.

Uuringust selgus veel, et ligi 95 protsenti inimestest peab koera oma pereliikmeks ja 68 protsenti inimestest ütles, et ei kujutaks oma kassita elu ettegi. 40 protsenti küülikuomanikest leidis, et kulutab lemmiku heaoluks rohkem raha kui enda peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles