Video: õnnelik kana reisib koos peremehega mööda maailma

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kana Monique.
Kana Monique. Foto: Kuvatõmmis videost/Voyage d'Yvinec - Guirec Soudée

Kana Monique ja tema peremees Guirec Soudée on tandem, kes on otsustanud koos maailmale tiiru peale teha.

Monique ja Soudée alustasid teekonda Kanaari saartelt ning vahepeatustega jõuti möödunud aasta augustis Gröönimaale, vahendab BBC.

«Ma teadsin algusest peale, et tema on see õige. Kui kohtusime, oli ta neli või viis kuud vana ega olnud kunagi Kanaari saartelt väljas käinud. Mina ei rääkinud hispaania, tema prantsuse keelt, kuid kuidagi saime hakkama,» selgitas Soudée BBC-le. 

Mehel oli algusest peale plaan seiklusele lind kaasa võtta ning alguses plaanis ta paariliseks kassi. «Kana on suurepärane kaaslane. Tema järgi ei pea nii palju vaatama ja merel olles saab muna süüa. Olgugi et mulle öeldi, et kui kana on stressis, siis ta ei mune,» sõnas Soudee. Mehe sõnul muneb Monique ühes nädalas kuni kuus muna, seda isegi Gröönimaal, kus päikest ei nähtud ligi kolm kuud. 

Monique on merel vapper ega karda suurt midagi. Kui tuuled on tugevad ja lained kõrged, viib Soudée kana kajutisse. «Ta järgneb mulle kõikjale, piisab ainult ta nime hüüdmisest ja ta tuleb,» selgitab Soudee. 

Gröönimaalt viib tee tandemi Alaskale, kuhu sealt, mees öelda ei oska. «Me pole seda Monique'iga arutanud. Me räägime palju, Monique ja mina.»

Kana tegemistel saab silma peal hoida näiteks tema Instagrami konto kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles