Täna! Loomakaitseorganisatsioonid avaldavad loomatsirkuste vastu meelt

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Tsirkus Tallinnas. Lätis enam selliseid vaatepilte ei näe.
Moskva Tsirkus Tallinnas. Lätis enam selliseid vaatepilte ei näe. Foto: Viktor Burkivski

Eesti loomakaitseorganisatsioonid kogunevad täna, 14. juunil algusega kell 17.00 Tondiraba jäähalli ees, et meelt avaldada loomade tsirkuses kasutamise vastu.

Moskvast pärit vendade Zapašnõide tsirkus toob endaga kaasa 15 aafrika lõvi, bengali ja ussuuri tiigri, 13 galopihobust, 12 aarat ja dresseeritud puudlid. 

Hetkel on end osalejaks märkinud 360 inimest, loomade eestkosteorganisatsiooni Loomus kommunikatsioonijuht Annika Lepp ei tahtnud konkreetset numbrit välja käia. 

«Tegemist on kindlasti populaarse ettevõtmisega. Inimestele läheb teema korda. Loomadest hoolivad inimesed on tüdinenud sellest, et meie riigis on ikka veel taoline iganenud ja barbaarne meelelahutus lubatud,» sõnas Lepp.

Tulijatele paneb Lepp südamele, et plakateid saab küll korraldaja käest, kuid kõigile ei jätku. «Oleks vahva, kui osalejad valmistavad oma plakatid ise,» sõnab Lepp.

Loomakaitsjatele on oma poolthääle andnud ka Eesti loomaarstide ühing. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles