Tallinnas avati uus koerte jalutusväljak (2)

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuel jalutusväljakul on hea võimalus koeraga agilityt harjutada.
Uuel jalutusväljakul on hea võimalus koeraga agilityt harjutada. Foto: Marko Saarm / Sakala

7. juunil kell 15.30 avasid Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ja Kristiine linnaosa vanem Vadim Belobrovtsev vastvalminud koerte jalutusväljaku Kristiines, mis on Tallinnas kaheksateistkümnes ja linnaosas teine.

Kristiines Cederhelmi pargis asuval koerte väljakul on kaks aiaga piiratud jalutusala – üks väikestele ja teine suurtele koertele. Jalutusväljaku kogupindala on 1532 ruutmeetrit.

Mõlemal platsil on viis treeningelementi, millest suuremat osa kasutatakse ka agilitys. Agility on koeraspordiala, kus koer läbib aja peale ja kindlas järjestuses mitmesugustest takistustest koosneva raja, mille juures on peamine inimese ja koera omavaheline koostöö ja kontakt.

Cederhelmi pargi suurte koerte väljakul on slaalomi postid, hüppetakistus, A-takistus, kahe kaldteega poom ja lamamislaud ning väikeste koerte väljakule on paigutatud rõngas, rippsild, kahe kaldteega poom, lamamislaud ja tasakaalupukid. Väljaku avamisel demonstreerivad elementide kasutamist chihuahade trikikooli õpilased koos treeneritega.

Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja kohaselt peab koer olema avalikus kohas alati jalutusrihma otsas, lahtiselt võib koera jooksma lasta ainult aiaga piiratud koerte jalutusväljakutel. Kõik väljakud on varustatud ka ekskremendikastide ja biolagunevate kottidega, et oleks mugav oma lemmiku järelt koristada. Linn korraldab rajatud koerte jalutusväljakutel regulaarset koristamist ja ekskremendikastide kottidega täitmist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles