Video: Saara Kadak selgitab, miks olla loomadeta tsirkuse poolt

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saara Kadak
Saara Kadak Foto: TV3

Loomade eest võitlevad organisatsioonid on algatanud suure kampaania, milles kutsutakse üles esitama palvekirju loomatsirkuste keelustamiseks.

«Loomade dresseerimise lahutamatuks osaks on sageli vägivald. On ju üsna selge, et lõvi ei hüppaks eluski läbi põleva rõnga, või ei ratsutaks hobuse või elevandi seljas,» sõnab Kadak MTÜ Loomade nimel ja loomade eestkosteorganisatsiooni Loomus ühistöös valminud videos.

Eesti loomakaitseorganisatsioonid kutsuvad inimesi üles edastama palvekirju Maaeluministeeriumile ning veterinaar- ja toiduametile, et toetada loomade tsirkuses kasutamise keeldu ja peatada juuni keskel Venemaalt Eestisse saabuv loomatsirkus. 

Alates 16. maist on murelikud Eesti inimesed edastanud Maaeluministeeriumile ning veterinaar- ja toiduametile juba üle 1800 personaalse palvekirja, et peatada loomatsirkus. Palvekirju saab jätkuvalt edastada leheküljelt www.loomadetatsirkus.ee.

Seoses Venemaa tsirkusega korraldavad loomakaitseorganisatsioonid MTÜ Loomus, Loomade Nimel, Eesti Loomakaitse Selts, Varjupaikade MTÜ, Nurru Ometi, Pesaleidja, Kassiabi, Kasside Turvakodu, Kelmiküla kassijaam ja Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu meeleavalduse 14. juunil kell 17.00 Tallinnas, Tondiraba jäähalli ees. Meeleavaldusel astuvad üles tänapäevaste tsirkuste artistid OMAtsirkusest ja tsirkusestuudiost Folie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles