Päevakäpp: tänavakass Silja otsib kodu

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja.
Silja. Foto: Eesti Loomakaitse liit/loomakaitse.eu

Sillamäel auto alla jäänud ja Tallinnasse ravile saabunud kass Silja on operatsioonist toibunud ja soovib nüüd armastava peremehe diivanile pikali heita. 

Elupäevad tänavatel veetnud kass ei saa enam hästi liikuda, kuid inimesi Silja usaldab, kirjutatakse Eestimaa Loomakaitse liidu blogis

Silja jäi auto alla paar ndalat tagasi ja tema vigastused olid karmid: mõlemad tagumised käpaluud olid n-ö «pesadest» väljas ja nii ta ei saanudki muudmoodi liikuda kui roomates. 

Loomade kiirabis olnud Silja puhul oli päevade möödudes selge, et üks käpp on vaja amputeerida. Silja elas operatsiooni edukalt üle ning on nüüd puurirežiimil. Lisaks peab ta tublisti antibiootikume krõbistama ja kraega ringi jalutama, sest Siljal on komme ise niidid välja tõmmata. 

Silja paranemine edeneb Loomakaitse liidu hoiukodus hämmastava kiirusega. Hoiukodu perenaise sõnul on tegemist kassiga, kes on oma päästjatele väga tänulik ning seda kiirgab nii tema silmadest kui igast keharakust. 

Narvast päästetud kass Silja on nüüd koduotsingutel, ning kes tunneb temas ära oma uue neljakäpalise sõbra, peaks ühendust võtma aadressil heiki@loomakaitse.eu helistama numbril 50 19 636.

Ühtlasi palub liit abi Silja raviarvete tasumisel. Täpsemad rekvisiidid, kuhu kassile annetus teha saab liidu blogist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles