Koerad on üksinda kodus keskmiselt 2000 tundi aastas (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /Caters News Agency

Koertehoiu teenust pakkuv DogVacay viis USA koeraomanike seas läbi küsitluse, et kindlaks teha, kui palju on koerad üksinda kodus.

Küsitluse tulemustest selgus, et koerad on üksinda kodus keskmiselt 2000 tundi aastas (ühes aastas on 8760 tundi). Paljud koeraomanikud tunnevad lemmiku üksijätmise pärast süümepiinu ja hellitavad koeri seetõttu sageli toiduga. Koertele pakutakse liha, kinoad ja isegi lõhet, kirjutab Daily Mail.

Mõned koeraomanikud ütlesid, et on lemmikule lausa eritoitu valmistanud, näiteks nad on koerale kana grillinud ja pakkunud selle juurde lehtkapsast ning kinoad. Lõhe juurde on koertele serveeritud hollandi kastet, ube ja brokolit.

See, et koerad on üksinda kodus, ei tee koeraomanikke sugugi õnnelikuks. 60 protsenti omanikest tunnevad sellepärast suurt muret ja kardavad, et üksiolek võib koerale pikas perspektiivis negatiivselt mõjuda.

Üks koeraomanik viiest kardab, et koer võib endale üksinda olles liiga teha. 15 protsenti koeraomanikest tunnistas, et neil on raske leida tihedas graafikus aega, et koeraga regulaarselt jalutamas käia.

Oli palju neidki, kel on kodus kutsikad ja kes on kutsikad üsna sageli üksi jätnud. Mõned omanikud tunnistasid, et nad ei osanud arvata, et kutsikaga peab nii palju tegelema.

Kuigi kõik koeraomanikud ei karda, et üksiolek võib koerale halvasti mõjuda, eelistaks siiski suurem osa omanikest, et koeral oleks kaaslane ja nad ei peaks üksinda kurvastama.

DogVacay tegevjuht Aaron Hirschhorn sõnas, et süüdistada saab ainult USA töökultuuri, sest inimesed peavad nii palju aega tööl olema. «Kuna tööpäevad venivad üha pikemaks, peavad inimesed kahjuks järjest rohkem aega veetma olles eemal oma lemmikloomadest,» sõnas ta.

2015-2016. aastate statistika näitas, et USAs elab 54 miljonis kodus vähemalt üks koer. Keskmiselt kulutab koeraomanik 269 dollarit (241 eurot) aastas koeratoidule, 61 dollarit (54 eurot) maiustustele ja 62 dollarit (55 eurot) vitamiinidele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles